Sony CDU-701

Sony samarbeidet med Philips om den opprinnelige standarden for musikk-CDer, og burde derfor kjenne CD-mediet godt. CDU-701 er sannsynligvis Sonys siste CD-ROM-leser før DVD tar over.

Publisert

Sony CDU-701 tar over etter 106">Sony CDU-711 som vi også har testet. Det er egentlig en billigmodell hvor noen av de dyreste komponentene i CDU-711 er fjernet for at den skal bli rimeligere. Det har vist seg så effektivt at Sony nå har tatt CDU-711 ut av produksjon. CDU-701 er den eneste IDE CD-ROM-leseren fra Sony som selges i Norge i dag.

Hva er forskjellig?

Sony har redusert hurtigbufferen fra 256 til 128 KB. I tillegg støtter ikke CDU-701 UltraDMA/33 som forgjengeren gjorde. UltraDMA/33 er ikke særlig utbredt blant CD-ROM-leserne, og vi hadde problemer med dette da vi testet CDU-711. Til slutt måtte vi slå av UltraDMA/33 på vår test-PC. CDU-701 har ingen slike problemer.

Hvordan påvirkes ytelsen?

Som grafen til høyre viser, er faktisk CDU-701 en tanke raskere enn sin forgjenger. Helt på slutten av CDen overstiger den faktisk teoretisk maksimal ytelse for 32X-lesere. Den er riktignok ikke alene om det, men likevel en forbedring.

Vi forventet også at den reduserte hurtigbufferen skulle gi oss noe dårligere aksesstid. Det stemte bra med en økning fra 84 til 98 millisekunder. Ytelsen på ripping av musikk-CDen var også noe tregere, men resultatet var upåklagelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.