Sony CRX100E-RP

Sony er sammen med Philips, CDens opphav. Sonys tidligere brennere har vært gode, men upraktiske på grunn av en caddy-løsning. Sony har nå kastet ut caddyen og laget et av de mest spennende produktene vi har sett på lenge.

Publisert

HP var den første leverandøren som leverte en 1477" target="_top">CD-brenner med 24X-leseytelse. HP har tidligere fått sine lesere fra Philips, men denne gangen er det Sony som står for innmaten. Sony har ikke tenkt å la HP få all æren og har lansert brenneren under eget navn også.

Topp ytelse

Våre målinger viser at Sony og HP har omtrent identisk ytelse. Tatt i betraktning at HP er den desidert raskeste brenneren på lesing vi overhodet har testet, er dette meget bra. Ytelsen kan konkurrere med en del rene 24X-lesere.

Skrivingen er også på topp, med 4X for CD-R og 2X for CD-RW. Det finnes andre brennere som brenner like raskt, men ingen som kombinerer disse hastighetene med 24X-lesing. Ytelsesforskjellen på brenning innenfor 2X- og 4X-gruppene er helt ubetydelig.

Hva er unikt med Sony?

Sony leverer sine brennere med en nyere programvareversjon (firmware) enn den som sitter i HPs brenner. Forskjellen består hovedsakelig i støtte for CD TEXT. Det er den første vesentlige utvidelsen av CD-audio-formatet siden starten i 1982.

Hva er CD TEXT?

CD TEXT betyr at det kan legges inn teksting av melodiene på CDen. Denne teksten er ikke først og fremst beregnet på hørselshemmede, men beskriver artist og melodi. I tillegg kan sangteksten benyttes til karaoke. Det er vel ingen tilfeldighet at japanske Sony er tidligere ute med dette enn amerikanske HP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.