Sony Cyber-shot DSC-H5

TEST: Kameraet fra Sony er ingen smågutt, med 3" LCD-skjerm, 12x optisk zoom og et stort og lyssterkt objektiv.

Publisert
Sist oppdatert

Denne testen inngår i en gruppetest av ultrazoomkameraer for TV2 Hjelper deg som sendes 12.april.

Ultrazoomkameraene plasserer seg mellom lommekameraene og speilreflekskameraene i størrelse, men også blant disse er det størrelsesforskjeller. DSC-H5 er ikke det minste ultrazoomkameraet (selv om det har et stykke igjen til for eksempel Fujifilm S9600, som også er med i denne gruppetesten), men har til gjengjeld en stor og fin LCD-skjerm (3") og er godt utstyrt på knappefronten. I tillegg har det store objektivet også optisk bildestabilisering.

DSC-H5 er en videreføring av H2 uten alt for store endringer - først og fremst går det på LCD-størrelsen (fra 2" til 3"), LCD-oppløsningen (85K til 230K), oppløsningen på bildene (6MP til 7MP) og fargen på kamerahuset (sølv til sort). Forleden annonserte Sony to nye kameraer i H-serien som vil komme senere denne våren.

CCD-brikken i DSC-H5 er altså en syv megapikselbrikke som måler 1/2,5"; noe som for øvrig gjelder de fleste ultrazoomkameraene på markedet. En større fysisk brikke ville ha betydd at økt størrelse på optikk og brennvidde, men da ville kameraene også ha blitt betydelig større, slik tilfellet er for nevnte Fujifilm S9600.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer