Sony Cyber-shot DSC-P150

Så er omsider testen av Sony Cyber-shot DSC-P150 unnagjort, en av høstens klart mestselgende kameraer fra elektronikkgiganten.

Publisert

Sony har imponert oss i høst, sist med modellen DSC-W1, som blant annet var svært raskt, solid, og med gedigen skjerm. Forventningene foran møtet med DSC-P150 var også store, ikke minst fordi kameraet har fått en rekke utmerkelser den siste tiden. Kanskje ikke så rart at det har vært en stor salgssuksess for Sony denne høsten.

I motsetning til DSC-W1 har dette kameraet den typiske Sony-utformingen; avlang med bueformet høyreside. Huset er av aluminium, og virker meget solid. Vekten på 160 gram er akkurat nok til å forsterke kvalitetsfølelsen.

Storformat

På innsiden sitter en bildebrikke på hele 7,2 megapiksler. Det betyr bildefiler på 3072 x 2304 piksler, noe som i utgangspunktet er nok til utskrifter i A3+ format, dersom du skulle ha behov for det. I tillegg kan du ta opp MPEG-video i 640 x 480 piksler, og med et Memory Stick Pro-minnekort får du helt glidende videoopptak (30 bilder pr sek). Merk at kortet som følger med er et vanlig Memory Stick, og det er ikke raskt nok til å klare mer enn 15 bilder pr sekund.

3x zoomobjektivet er av merke Carl Zeiss Vario-Tessar, og lysstyrken er maks F2,8 ved full vidvinkel, og F5,2 ved full tele - helt ordinære tall. Brennvidden tilsvarer 38-114 mm, så vidvinkelen er ikke noe å rope hurra for. Vi har sett flere eksempler i det siste på kompakte kameraer med god vidvinkel, helt ned til 28 mm på enkelte modeller. Den begrensede vidvinkelen gjør at du risikerer å måtte "rygge" mer for å få med deg hele motivet. Dette er blant annet eiendomsmeglerens store mareritt, for eksempel når hun skal fotografere badet eller det smale kjøkkenet i leiligheten. Nærgrensen ved makrofotografering er imidlertid respektable 6 cm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer