Sony Cyber-shot DSC-RX100

Kompakt utforming og med stor brikke – her har Sony en skikkelig godbit på lur.

Sony RX100 er en nærmest perfekt balanse mellom god bildekvalitet og liten størrelse og får full pott på DinSides terning.
Sony RX100 er en nærmest perfekt balanse mellom god bildekvalitet og liten størrelse og får full pott på DinSides terning. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene er det flere produktgrupper som har jevnet seg ut med tanke på gapet mellom et godt og dårlig produkt. Kameramarkedet er definitivt ett av dem.

Går du på den lokale elektrobutikken med et gitt budsjett til et speilreflekskamera, vil du sannsynligvis bli fornøyd uansett hva du velger – så lenge du ikke finner ut i etterkant at du kunne ha spart en tusenlapp i en annen butikk, selvsagt.

Det reflekteres også i terningkastene som trilles. Der forskjellene tidligere var åpenbare og man kunne trille både toere og treere ved jevne mellomrom, havner de fleste kameraene vi tester på firere og femmere fordi de aller fleste er gode. En sjelden gang en treer. En sjelden gang en sekser.

Men denne gangen er sekseren udiskutabel, for Sony Cyber-shot DSC-RX100 (heretter kalt RX100) er et usedvanlig godt kamera til å være så kompakt. Kanskje bortimot det perfekte brytningspunktet mellom bildekvalitet og hendig størrelse for deg som er på jakt etter noe du kan putte i lomma.

Men la oss ta det fra begynnelsen.

Tekniske spesifikasjoner

 • Sensorstørrelse: 1" (13,2 x 8,8mm)
 • Oppløsning: 20Mp (5472 x 3648)
 • Optikk (~35mm): 28-100mm (3,6x), f/1.8-4.9, optisk bildestabilisering, 5cm nærgrense
 • Skjerm: 3", 920.000 punkter
 • Video: 1080p, 60 bilder pr sekund
 • Maksimal ISO: 25600
 • Batteri: 330 bilder (CIPA)
 • Seriefoto: 2,5/10 bilder pr sekund
 • HDMI-utgang
 • Vekt: 240g
 • Mål: 102 x 59 x 36 mm
For å gjøre disse tallene litt mer håndfast: Dette er altså et kompaktkamera, som riktignok ikke har "Ixus-størrelse", men som allikevel er lite nok til å gli ned i innerlomma uten at det ser dumt ut. Kombinert med en ganske stor sensor og lyssterk optikk er dette en veldig interessant kombinasjon i våre øyne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer