Sony Cyber-shot DSC-W1

Her har Sony laget et solid kamera som er svært raskt og behagelig å bruke. Ikke rart at det er et av de aller mest populære kameraene for tiden.

Publisert

Sonys Cyber-shot-serie består av en rekke modeller, og de fleste har en karakteristisk lav og avlang form. Men det finnes unntak, og DSC-W1 er en av disse. Dette er det kameraet som har fått flest stemmer i vår "ønskeliste" over hvilke kameraer leserne våre ville vi skulle teste i høst.

Kameraet omtales som rimelig-utgaven av det mer avansert DSC-V1, som ble lansert i fjor og koster rundt tusenlappen mer. Borte er blitsskoen, objektivet er også noe enklere, og de fleste avanserte manuelle mulighetene har Sony forbeholdt storebroren. Men det betyr ikke at W1 er et strippet kamera. Langt ifra. Men målgruppen er helt vanlige mennesker som ønsker å ta gode bilder kjapt, uten noe mikk-makk - og som samtidig har visse krav til robusthet og stil.

Klapp-klapp for Sony

Det er snakk om et kompakt 5-megapiksels kamera (91 x 60 x 36mm, ca 230 gram), med hus i aluminium og en gigantisk LCD på baksiden. Skjermen måler hele 2,5", noe som hører med til sjeldenhetene, særlig i denne prisklassen. Når vi legger til at den er skarp og god, duger godt i direkte sollys, og har stor og tydelig tekst og symboler, så er det faktisk grunn til å klappe for Sony. I mørke blir den derimot fort svart, men da kan du bruke den optiske søkeren. Hjelpelampen til autofokusen er sterk og god, og sørger for at motiver på et par-tre meters avstand blir fokusert selv i totalt mørke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer