Sony Cybershot DSC-T50

TEST: Stilig design, stor trykksensitiv skjerm og finfin batterilevetid – Sonys nyvinning er denne høstens Mr. Cool.

Publisert
Sist oppdatert

Om du liker designet på Sony T50 er smak og behag - noen mener at kameraet er stygt og at mekanismen for å starte opp kameraet er litt jalla. Vi hører til den andre gruppa. T50 er etter vår mening et av de stiligste kompaktkameraene på markedet om dagen, og hold fast, jenter - det kommer også i kirsebærrødt.

Det er flere ting å like ved dette kameraet, blant annet:

En stor, trykkfølsom skjerm som måler 3 tommer (7,6cm) over diagonalen. Trykkfølsomme skjermer er ikke bare laget for å imponere kompisene, men har faktisk noe for seg også, kameraet er veldig brukervennlig, på bekostning av fete fingeravtrykk, men der er det vanskelig å få i pose og sekk.Vi drister oss til å påstå at det ikke er noen kameraer som er raskere klart til bruk hvis du også regner med tiden du faktisk bruker på å finne på-knappen – på T50 skyver du bare et lokk ned og vips, så er det klart - reine Lucky Luke!Batteriet rekker til cirka 400 bilder og viser på minuttet hvor lenge det er igjen til det tar kvelden.

Lyssvak optikk

Utseendemessig er T50 svært likt forgjengeren, DSC-T30, som vi testet tidligere i år. Kameraet har et kompakt, slankt ytre, med innfelt optikk som ikke stikker ut av kamerahuset når du slår på kameraet. Fordelen er raskere oppstart - ulempen, i dette tilfellet, er at objektivet kun har f/3,5 som største blender på tele, og det betyr at kameraet bare slipper inn 64% av lyset som det et f/2,8-kamera gjør på vidvinkel. Det igjen, betyr at kameraet må bruke lenger lukkertid eller høyere ISO-verdi. Til gjengjeld er tele-enden lyssterk med f/4,3 som største blender. For øvrig er det Zeiss som står for optikken i kameraet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer