Sony Cybershot

Sony var en av de første produsentene som annonserte digitalkameraer med mer enn 2 mill. bildepunkter, og Sony Cybershot leverer 1600 x 1200 i oppløsning ut fra kameraet. Kameraet har et litt mer teknologifiksert design enn konkurrentene Olympus og Nikon, som har et sterkere fokus på fototekniske finesser.

Publisert

Cybershot er lite og hendig, og har et objektiv som kan vris rundt en akse på kameraet (180 grader). Dette er praktisk hvis du vil ta bilder fra litt vanskelige vinkler. Kameraet har ikke optisk søker, og det er egentlig naturlig med tanke på utformingen av objektivet. LCD-skjermen har rask oppdatering, og fungerer OK også i sollys.

Bra bildekvalitet

Tidligere Sonymodeller har ikke hatt spesielt god bildekvalitet, men på Cybershot er det i ferd med å komme seg. Bildene er ikke så skarpe som det Nikon og Olympus kan vise til på sine modeller med tilsvarende oppløsning, men Sony haler likevel innpå.

Innebildet i studio er forholdsvis skarpt, men automatikken sviktet noe i vårt studio. Kameraet foreslår å ta bildet uten blitz, og det ga et litt for mørkt bilde. Med tvungen blitz, ble ikke eksponeringen så aller verst. Men bildet har et litt brunaktig skjær i bakgrunnen som ikke er helt enkelt å rette.

Utebildene holder OK kvalitet. Både farger og eksponering er helt OK. Her kan du sjekke bildene vi har tatt med kameraet.

Kameraet som garantert imponerer naboen

Det er helt tydelig at Sony også er svært opptatt av det datatekniske når de utvikler digitale kameraer. Menyene er i farger, og har et rikholdig utvalg av spesielle finesser. Du kan f.eks. legge på effektene Sepia, Colorize og mere til direkte i opptaksøyeblikket. Som det eneste kameraet vi har sett noensinne, har Cybershot samplede lyder. Når du slår kameraet på, kommer det f.eks. en liten trudelutt. Litt imponerende, men totalt unyttig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.