Sony DCR-SR80

TEST: Trykksensitiv skjerm og stor lagringsplass, på tross av en nokså hyggelig pris. Bildekvaliteten er imidlertid ikke helt på topp.

Publisert
Sist oppdatert

Kameraer fra Sony byr sjelden på overraskelser - vi har tidligere testet DCR-DVD205 og HDR-HC3, og også dette kameraet følger akkurat den samme lesten. Så fort du stikker hånda igjennom stroppen, vet du akkurat hvordan kameraet slås på, hvordan menyen fungerer og hvor du skal trykke.

Det kanskje viktigste punktet bruksmessig, er den trykkfølsomme LCD-skjermen. Ikke bare er den trykkfølsom, men den gir også et veldig godt bilde; også i vanskelige forhold som sollys utendørs. Sammenlignet med JVC-kameraet vi også har testet i denne omgangen, gir skjermen også en mer nøytral fremstilling av bildet.

Skjermen er 2.7" stor og i 16:9-aspekt, med en oppløsning på 123.000 piksler. På venstre side av skjermen finner du knapper for start/stopp av opptak, samt knapper for å zoome ut og inn. Dette er for øvrig knapper du også har tilgjengelige på høyre hånd, men det kan være greit å ha valgmuligheten. Menyen får du så opp ved å berøre "P-menu" nederst i hjørnet. Da får du opp forsiden på menyen, der du selv kan konfigurere menyelementene slik at du får rask tilgang til de du bruker mest - et stort pluss. Ved å gå inn i "Setup" får du hele menyen tilgjengelig, og du kan bla med oppover- og nedoverpil og trykke OK for å forandre en innstilling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer