Sony DSC-F1

Sony DSC-F1 er et kompakt kamera som bare veier 270 gram. Til tross for at det er så lite, har Sony funnet plass til en rekke nyttige finesser. Kameraet har en oppløsning på 640x480, og har god bildekvalitet i denne klassen. Prisen på ca. 7 000 kroner er likevel i drøyeste laget.

Publisert

Gode farger

Sony DSC-F1 får pluss for god hvitbalanse både ute og inne. Farge-gjengivelsen er i det store og hele bra på dette kameraet, og både hudtoner og sølv er gjengitt på en god måte. Ansiktet til dukken har fine og riktige overganger. Kameraet hadde imidlertid en tendens til å undereksponere vårt testmotiv noe. Dette gjør at fargene kan bli litt grøtete i mørke partier. Dette var ikke noe problem når vi tok bilder ute.

Gjengivelsen av kompliserte detaljer som strengene på gitaren og dukkens hår, er gjengitt over gjennomsnittet for andre kameraer med denne oppløsningen. Men med 640x480 punkter til rådighet er det likevel begrenset hva CCD-brikken er i stand til å registrere. Dette er lett å se for eksempel i dukkens øyne, som mangler de fine detaljene.

Mange nyttige finesser

Sony DSC-F1 lagrer bildene på en 4 MB fast minnebrikke. Brikken kan lagre fra 30 til 108 bilder avhengig av hvilken kvalitet du velger. Kameraet skriver raskt til internminnet, og bruker ca. 4 sek. til det er klart til å ta et nytt bilde. Ved overføring til PCen, er derimot dette kameraet et av de tregeste vi har testet. Kameraet har en grense for overføring på 38 800 bits/sek. Til sammenligning kan kameraene fra Olympus overføre data i inntil 230 000 bits/sek.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer