Sony DSC-P51

Cybershot-serien fra Sony består av en rekke modeller i forskjellige prisklasser. Vi har sett nærmere på P51, som du nå får for under 3.000 kroner flere steder.

Publisert
Sony DSC-P51

Den lave, avlange og avrundede formen på flere av kameraene i Cybershot-serien er nærmest blitt et varemerke fra Sony, og gjør at kameraene skiller seg ut i mengden. Om du liker designen eller ikke, blir som alltid en smakssak.

Funksjonalitet

DSC-P51 er et 2 megapiksels digitalkamera, myntet på brukere som stifter bekjentskap med teknologien for første gang, men som vil ha muligheten til mer enn bare pek-og-klikk. Kameraet er utstyrt med et 2x optisk zoom-objektiv, som sammen med 3x digital gir en total zoom på 6x. Bildene får en oppløsning på 1600x1200 punkter, og lagres til et minnekort av typen MemoryStick. Et 16 MB-kort følger med, og gir plass til rundt 18 bilder i full oppløsning, standard kvalitet. Du kan velge mellom fire forskjellige oppløsninger, med to komprimeringsgrader.

I tillegg kan kameraet ta opp video i MPEG-format, riktig nok uten lyd. Kameraet kan dessverre ikke brukes som webkamera.

Her kan du kjøre på med full automatikk, eller du kan velge blant de mange manuelle innstillingene. En egen scene-modus lar deg velge mellom tre forhåndsinnstillinger basert på hva du tar bilde av, og hvor det tas.

Når du kobler kameraet til en PC med Windows XP installert, dukker kameraet opp som en egen disk i utforskeren, slik at du enkelt får tilgang til bildene som ligger lagret som JPG-filer.

DSC-P51 leveres med oppladbare batterier og lader. Du kan også bruke to vanlige AA-batterier. Våre tester tyder på svært god batterilevetid. Hvis du virkelig vil spare batteriene, kan du velge å bruke kameraet i power-save modus, blant annet med en mindre lyssterk LCD.

Konstruksjon

Sony DSC-P51
Sony DSC-P51
Sony DSC-P51

Kameraet har som sagt en avlang, avrundet form. Innpakningen er i plast, men kameraet virker solid og gir inntrykk av kvalitet. Det er også ett av de få i denne klassen som har stativfeste i metall, de andre er stort sett utstyrt med plastgjenger.

Det er god avstand mellom den innebygde blitsen og objektivet, noe som burde minske faren for røde øyne. Sony skal også ha ros for å utstyre kameraet med AF-lampe, som hjelper kameraet å fokusere i mørke omgivelser. Lyset fra lampen er derimot ganske sterk, noe som ikke alltid er like morsomt for den som blir avfotografert.

Objektivet er plassert lengst til høyre, sett forfra. Det har innebygd deksel, en slags todelt gardin som trekkes automatisk til siden når du slår på kameraet. På baksiden finner du blant annet en 1,8" LCD av bra kvalitet, et hjul for valg av opptak/avspilling, og en flerfunksjonsknapp, blant annet for menynavigering. Den samme knappen gir deg direktetilgang til blant annet blits og selvutløser.

Kameraet veier ikke mer enn 269 gram, men utformingen gjør det relativt vanskelig å bruke zoom-knappene og utløseren med barén hånd. Plasseringen er grei nok (zoom-knappene ligger på tommelen), men den avlange formen og liten gripeflate må ta skylden her.

I tillegg til LCDen har kameraet også optisk søker.

Brukervennlighet

DSC-P51 er det raskeste kameraet vi har testet i denne klassen. Det bruker knappe halvannet sekund på å gjøre seg klart til å ta bilder etter at du har slått det på, og det gjør det spesielt morsomt å bruke dette kameraet.

Menyene og hjulet med blant annet scene-valget er brukervennlige, men OK-knappen, som er plassert i midten av flerfunksjonsknappen, er ofte vanskelig å treffe. For øvrig er det lite å utsette på brukervennligheten.

Bildekvalitet

Vi tok mange fine bilder med DSC-P51, både inne- og ute. Noen av utebildene vi tok virker vel kjølige på grunn av litt stort innslag av blått. For øvrig er det lite å utsette på bildekvaliteten. Her får du god skarphet både på nært og langt hold. Automatisk macro-funksjon gjør at du også kan ta nærbilder uten å måtte gjøre spesielle innstillinger fra menyen. Også her kan du forvente gode bilder.

Klikk her for å se bilder som vi tok med kameraet

Konklusjon

Hvis du er ute etter et raskt kamera som tar gode bilder, vil Sony DSC-P51 være et godt valg i denne klassen. Funksonsmessig er det etter vår mening et av de aller beste i skrivende stund.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer