Sony gir ikke opp Walkman

En gang var navnet synonymt med musikkspiller for lomma, nå er det for helt spesielt interesserte.

SATSER PÅ HØYOPPLØST LYD: Sony henvender seg IKKE til Spotify-brukere med sin nye serie Walkman-spillere. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
SATSER PÅ HØYOPPLØST LYD: Sony henvender seg IKKE til Spotify-brukere med sin nye serie Walkman-spillere. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste som vokste opp på 80-tallet har et forhold til Sony-varemerket Walkman. I mange år var navnet ensbetydende med lommekassettspillere, senere også lommevennlige CD-spillere.

Mistet dominansen

Da MP3-spilleren gjorde sitt innrykk på begynnelsen av 2000-tallet var Sony på banen med flash-baserte spillere. Problemet var bare at de støttet kun Sonys proprietære DRM-beskyttede ATRAC-format, og denne avgjørelsen var med på å gjøre at Sony raskt mistet den dominante posisjonen de hadde hatt i over 20 år med portable musikkspillere.

I 2004 gav de omsider etter for presset, og nye Walkman-modeller kunne nå spille av MP3-filer direkte, uten behov for tidkrevende konvertering til ATRAC. I 2010 ble det endelig også slutt på DRM, og det markerte slutten på en kamp selskapet hadde kjørt mot piratkopiering i nesten ti år, og som hadde marginalisert markedsandelene til den en gang så dominante aktøren.

Lever fortsatt

Walkman-navnet levde imidlertid videre, først og fremst i Sony Ericsson-mobiltelefoner, men Sony fortsatte samtidig å produsere noen meget bra Walkman-spillere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer