Sony HC20E

Det er blant de minste kameraene i testen, men Sony HC20E klarer likevel å imponere med brukervennlighet og kvalitet. Men hold deg unna hvis du er ute etter mer avanserte funksjoner.

Publisert
Sony HC20E

Utrolig stilig og lite er vårt førsteinntrykk av dette lekre kameraet fra Sony. Helt klart rettet mot mindre erfarne brukere, har HC20 en rekke løsninger som gjør brukervennligheten høyere.

Kameraet har en klassisk utforming, og de viktigste funksjonene styres med pekefingeren og tommelen på høyre side av enheten. Der finner vi opptaksknappen, stillbildeutløseren, av/på-hjulet og zoomen. Det er minimalt med knapper ellers, fordi Sony bruker også her sitt trykkfølsomme LCD-display, som betyr at all øvrig betjening tas via skjermen. Det er en løsning vi alltid har likt, og den øker etter vår mening brukervennligheten.

Kameraet sitter svært godt i hånden, og veier kun 446 gram (med kassett og batteri).

Lite trykking

De få knappene som finnes på venstresiden av kameraet styrer belysningen til LCD-skjermen, viser batteriinfo på displayet og aktiverer Easy-modusen. Ytterst på LCD-skjermen finner vi enda en opptaksknapp, perfekt for de som holder kameraet med begge hendene.

Alle tilkoblingene er hendig plassert på høyresiden av kameraet, og inkluderer USB-, DV og LANC-porter.

En liten, men stilig løsning er at linsene beskyttes med et lokk som er innebygd i kameraet. Aldri mer linselokk som henger løst og forstyrrer filmingen.

For nybegynnere

Sony HC20E
Sony HC20E

Easy-knappen aktiverer nybegynnermodusen, som fjerner omtrent alt av manuell styring. Til og med skriften på LCD-skjermen blir større og tydeligere, men selve menyen blir veldig begrenset. Denne modusen er ment til å gjøre betjeningen av kameraet så enkelt som mulig, og vi synes det er en svært god ide. Easy-knappen lyser blått når modusen er på, det eneste problemet er at du ikke kan aktivere denne funksjonen mens du filmer.

Det vi selvsagt lurer mest på er ytelsen. Sony er kjent for god bildekvalitet, og HC20 skuffer heller ikke. Faktisk er bildekvaliteten blant de beste av de fire kameraene vi tester i denne omgang, både innendørs og utendørs. Selv i dårlig belysning klarer kameraet seg ganske bra, og hvis det er virkelig mørkt, kan du skru på Nightshot Plus-modusen som tillater filming i tilnærmet null belysning – men i svart hvitt.

Zoomnivået er ikke det mest imponerende vi har sett, da det er begrenset til kun 10x optisk og 120x digitalt. På dette området farer Canon langt bedre, med sin 22x optiske zoom.

Det er noe hørbar bakgrunnsstøy som kommer fra drivverket til kameraet, spesielt under innendørsopptak. Dette er noe man nesten må regne med når kameraet er såpass lite, men vi synes ikke støyen er spesielt sjenerende. Vi har hørt verre.

Ikke kort

Sony HC20E

Stillbildefunksjonaliteten er ganske begrenset, ikke bare er bildene av ganske svak kvalitet, du lagres også kun på DV-kassetten. Det er desserre ikke minnekortplass på dette kameraet, og det er ikke den optimale modellen hvis du er ute etter et kombinert video- og stillbildekamera.

Konklusjonen er at HC20 er ikke noe spektakulært kamera, men et produkt som frir til de mist erfarne av brukerne. Sånn sett fungerer det også meget bra, du trenger nesten ingen forhåndskunnskaper for å bruke HC20 – det er bare å trykke på Easy-knappen og filme! Men for alle de som trenger litt mer avanserte funksjoner, mer fleksibilitet, minnekortplass og bedre kontroll, finnes det bedre valg.

Sammenligne dette kameraet mot de andre i testen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer