Sony HC20E

Det er blant de minste kameraene i testen, men Sony HC20E klarer likevel å imponere med brukervennlighet og kvalitet. Men hold deg unna hvis du er ute etter mer avanserte funksjoner.

Publisert

Utrolig stilig og lite er vårt førsteinntrykk av dette lekre kameraet fra Sony. Helt klart rettet mot mindre erfarne brukere, har HC20 en rekke løsninger som gjør brukervennligheten høyere.

Kameraet har en klassisk utforming, og de viktigste funksjonene styres med pekefingeren og tommelen på høyre side av enheten. Der finner vi opptaksknappen, stillbildeutløseren, av/på-hjulet og zoomen. Det er minimalt med knapper ellers, fordi Sony bruker også her sitt trykkfølsomme LCD-display, som betyr at all øvrig betjening tas via skjermen. Det er en løsning vi alltid har likt, og den øker etter vår mening brukervennligheten.

Kameraet sitter svært godt i hånden, og veier kun 446 gram (med kassett og batteri).

Lite trykking

De få knappene som finnes på venstresiden av kameraet styrer belysningen til LCD-skjermen, viser batteriinfo på displayet og aktiverer Easy-modusen. Ytterst på LCD-skjermen finner vi enda en opptaksknapp, perfekt for de som holder kameraet med begge hendene.

Alle tilkoblingene er hendig plassert på høyresiden av kameraet, og inkluderer USB-, DV og LANC-porter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer