Sony klar med blå laser i PDD

Neste generasjon optisk lagring er klar, med mye større kapasitet og raskere skriving og lesing. Den har allerede dukket opp hos den norske representanten Optical Storage, men ikke regn med at den dukker opp i nærbutikken med det første. Denne generasjonen er beregnet på proffene.

Publisert
Sist oppdatert

Optisk lagring er for de fleste av oss det samme som CD og DVD, men det finnes også en slektning som brukes praktisk talt bare i profesjonelle miljøer. Vi snakker om MO - Magnet Optisk. Disse diskene ligger i kassetter, og brukes til sikkerhetskopiering arkivering av data. Kapasiteten er på 5.2 GB, men behovet for kapasitet er umettelig for brukerne.

Derfor lanserer Sony nå en ny standard og nye enheter for optisk lagring: Professional Disk DATA.

23 GB: Far til Blu-Ray

Bak dette svært nøkterne navet finner vi imidlertid den samme grunnteknikken som ligger i Blu-ray. Det er en blå laser som skriver og leser, og datatettheten er allerede i første generasjon mange ganger så høy som på dagens skrivbare plater - 23 GB! Skrivehastigheten er heller ikke verst, med en skrivehastighet på 9 MB/sekund og lesehastighet på 11 MB/sekund.

De to neste generasjonene er allerede lagt opp til, med 50 GB kapasitet og 22/MB sekund lesing i 2005 og 100 GB og 43 MB/sekund i 2007.

Den interne enheten BW-F101 er allerede leveringsklar, og eksterne enheter med SCSI og USB-grensesnitt kommer i juli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer