Sony klar med to nye Alpha-kameraer

Sony lanserer modellene a300 og a350, sistnevnte tar bilder med oppløsning på 14,2 millioner piksler.

Publisert
Sist oppdatert

De to modellene er ser ut til å være identiske, med unntak av oppløsningen. a300 får 10,2 megapiksler mens a350 får hele 14,2 megapiksler. Det fører imidlertid til at a300 klarer 3 bilder pr sekund i serie, mot 2,5 bilder pr sekund i serie for a350.

Smart skjerm

Det mest oppsiktsvekkende er imidlertid Live View-løsningen, som innebærer at du kan bruke den 2,7 tommer store LCD-skjermen som søker når du fotograferer. Dette har også flere konkurrenter, vippbar skjerm hører derimot med til sjeldenhetene. Dermed blir det enklere å komponere bilder langs bakken og over en folkemengde, for eksempel.

Skjermen kan tiltes 130 grader opp og 40 grader ned.

Kameraene skal for øvrig ha blitt utstyrt med en forbedret bildestabilisator i forhold til tidligere Alpha-modeller. Med maks ISO på 3200 i tillegg, skulle skarpe bilder under dårlige lysforhold være sikret.

God batterilevetid

Begge modellene skal kunne ta 730 bilder på en enkelt opplading, eller 410 bilder dersom man bruker skjermen som søker.

Først på markedet blir a350. Den kommer i begynnelsen av mars, og selges alene, eller i kit med kamera og ett eller to objektiver (18-70mm F3,5-5,6 og 55-200 F4-5,6)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer