Sony lanserer 7,2 megapiksels kompaktkamera

Det er egentlig et pek-og-klikk kamera, men 7,2 megapiksler er særdeles uvanlig kost - uansett klasse.

Sony lanserer 7,2 megapiksels kompaktkamera
Publisert
Sist oppdatert

DSC-P150 tar bilder med en oppløsning på 3072x2304 piksler. Ingen andre kompaktkameraer byr i skrivende stund på høyere oppløsning direkte fra brikken.

Ny prosessor

Kameraet er utstyrt med en ny bildeprosessor, Real Imaging Processor, utviklet av Sony selv. Den sørger for rask oppstart og reaksjonstid på utløseren, blant annet ved å gjøre autofokus og den automatiske eksponeringen raskere enn på tidligere kameraer. Kameraet har både optisk søker og en 1,8" LCD på baksiden.

DSC-P150 har for øvrig 3x optisk zoom, og i følge Sony skal man kunne ta inntil 310 bilder mellom hver gang batteriet må lades. Det kan også ta opp video i MPEG-format, 640 x 480 piksler og inntil 30 bilder pr sekund. Et 32 MB MemoryStick minnekort følger med.

Kameraet måler 108 mm x 51 mm x 27 mm, og vekten er oppgitt til 183 gram.

Liten CCD

CCD-brikken er fortsatt ikke større enn 1/1,8" - og mange, deriblant oss selv, har stilt spørsmålstegn ved om det er tjenlig å øke antall megapiksler uten å øke den fysiske størrelsen på brikken.

Modellen vil uansett være tilgjengelig i butikkene i september, men vi har foreløpig ikke fått noen pris for det norske markedet. Men i USA skal kameraet koste under $500, i følge vår kilde CDRinfo.com. En annen kilde, digitalkamera.de, antyder 530 euro i Tyskland. Det skulle derfor ikke forundre oss om prisen her hjemme blir ca 5.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer