Sony lanserer ”Memory Stick ” – lagringsmedia i miniatyr.

En ny lagringsenhet på størrelse med en flat tyggegummi er siste nytt fra Sony. Det er snakk om flash-minne til all slags bruk og til en rimelig pris.

Sony lanserer ”Memory Stick ” – lagringsmedia i miniatyr.
Publisert

Sony har lenge hatt en forkjærlighet for små produkter, og denne gangen er det en variant av små minnemoduler som lanseres. De kalles ”Memory Stick”, og har omtrent samme format som en flat tyggegummi. Foreløpig er kapasiteten på 8 MB, men det er ventet at nye varianter med kapasitet på 32 MB lanseres til våren.

Det finnes jo allerede minnemoduler som er beregnet på samme type bruksområde. CompactFlash er en konkurrerende teknologi fra Toshiba som brukes i digitale kameraer, musikkmaskiner, elektroniske bøker osv. Disse er enda mindre, for uvøren bruk faktisk litt i minste laget.

Mange samarbeidspartnere

Sony har gjort avtaler med flere andre produsenter av små apparater. Sharp, Olympus, Casio, Aiwa, Sanyo og Fujitsu har allerede bestemt seg for å støtte denne teknologien. Flere andre fabrikanter er i forhandliger med Sony.

Sony poengterer at de vil ta hensyn til muligheten for beskyttelse av opphavsrettigheter ved distribusjon av data på dette lagringsformatet. Det virker rimelig, i og med at Sony sitter på enorme resurser av gammelt og nytt materiale i alle genrer, både når det gjelder lyd og bilde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.