DualSense

Sony lanserer PlayStation 5-kontrollen

Med haptisk tilbakemelding, adaptive triggere og integrert batteri.

DUALSENSE: Sony har avslørt kontrollen til PlayStation 5. Foto: Sony
DUALSENSE: Sony har avslørt kontrollen til PlayStation 5. Foto: Sony Vis mer
Publisert

Sony fortsetter med sine smådrypp med informasjon rundt kommende PlayStation 5, og i går kveld norsk tid trakk selskapet duken av PlayStation 5-kontrollen, døpt DualSense.

Nytt design

Designmessig markerer DualSense en stor endring fra de ikoniske DualShock-kontrollerne med et totone-design i hvitt og svart, men også en mer avrundet utforming med vinklede L2- og R2-triggere. Den ser kanskje større ut enn andre PlayStation-kontrollere, men Sony skriver i en pressemelding at kontrollen føles mindre enn den ser ut.

DUALSENSE: PS5-kontrollen har et mer avrundet design. Foto: Sony
DUALSENSE: PS5-kontrollen har et mer avrundet design. Foto: Sony Vis mer

Sony holder seg til symmetrisk plassering av stikkene, der både Xbox One- og Switch Pro-kontrollerne har et asymmetrisk design, men har erstattet dele-knappen med en skape-knapp og puttet mikrofoner inn i kontrollen slik at du ikke behøver hodesett for å snakke med vennene dine når du spiller.

Legg også merke til at den berøringsfølsomme flaten fra DualShock 4-kontrollen for PlayStation 4, også er på plass i DualSense. Samtidig er nyheten utstyrt med en USB-C-port.

Haptisk tilbakemelding

Dog er det kanskje på innsiden de mest interessante nyhetene sitter. Sony har tidligere avslørt at PS5-kontrollen vil ha haptisk tilbakemelding, som blant annet virkelig skal gi deg følelsen av å kjøre gjennom gjørma i terrenget. Mens utviklerne kan justere motstanden på de adaptive L2- og R2-triggerne slik at du kan føle at du trekker buen tilbake når du skyter en pil, som Sony trekker frem i et eksempel.

DualSense er også utstyrt med integrert oppladbart batteri. Sony skriver at de nøye har tenkt gjennom hvordan de skal opprettholde god batteritid og samtidig holde vekten på kontrollen lav, men går i detalj på hvor god batteritiden er.

Andre detaljer som pris og alternative farger er ennå ikke kjent, men vi forventer at Sony vil avsløre mer jo nærmere lansering vi kommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer