DualSense

Sony lanserer PlayStation 5-kontrollen

Med haptisk tilbakemelding, adaptive triggere og integrert batteri.

DUALSENSE: Sony har avslørt kontrollen til PlayStation 5. Foto: Sony
DUALSENSE: Sony har avslørt kontrollen til PlayStation 5. Foto: Sony Vis mer
Publisert

Sony fortsetter med sine smådrypp med informasjon rundt kommende PlayStation 5, og i går kveld norsk tid trakk selskapet duken av PlayStation 5-kontrollen, døpt DualSense.

Nytt design

Designmessig markerer DualSense en stor endring fra de ikoniske DualShock-kontrollerne med et totone-design i hvitt og svart, men også en mer avrundet utforming med vinklede L2- og R2-triggere. Den ser kanskje større ut enn andre PlayStation-kontrollere, men Sony skriver i en pressemelding at kontrollen føles mindre enn den ser ut.

Sony holder seg til symmetrisk plassering av stikkene, der både Xbox One- og Switch Pro-kontrollerne har et asymmetrisk design, men har erstattet dele-knappen med en skape-knapp og puttet mikrofoner inn i kontrollen slik at du ikke behøver hodesett for å snakke med vennene dine når du spiller.

Legg også merke til at den berøringsfølsomme flaten fra DualShock 4-kontrollen for PlayStation 4, også er på plass i DualSense. Samtidig er nyheten utstyrt med en USB-C-port.

Haptisk tilbakemelding

Dog er det kanskje på innsiden de mest interessante nyhetene sitter. Sony har tidligere avslørt at PS5-kontrollen vil ha haptisk tilbakemelding, som blant annet virkelig skal gi deg følelsen av å kjøre gjennom gjørma i terrenget. Mens utviklerne kan justere motstanden på de adaptive L2- og R2-triggerne slik at du kan føle at du trekker buen tilbake når du skyter en pil, som Sony trekker frem i et eksempel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer