PlayStation 5

– Sony må kutte produksjonen

Hevder Sony lager «flere millioner færre» PlayStation 5-konsoller enn planlagt.

PLAYSTATION 5: Den etterlengtede PS5-konsollen lanseres i høst, men får du tak i den? Foto: Sony
PLAYSTATION 5: Den etterlengtede PS5-konsollen lanseres i høst, men får du tak i den? Foto: Sony Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 16. september: I en uttalelse til Gameundustry.biz sier Sony at det som kommer frem i Bloombergs artikkel, er feil.

– Selv om vi ikke utgir detaljer relatert til produksjon, er informasjonen gitt av Bloomberg falsk. Etter å ha begynt masseproduksjonen har vi ikke endret produksjonsantallet for PlayStation 5, heter det i uttalelsen fra Sony.

Originalsak under

Sony har støtt på utfordringer i produksjonen av PlayStation 5, som ventes på markedet i løpet av høsten. Det melder det anerkjente nettstedet Bloomberg, som skriver at konsollprodusenten har nedjustert den forventede produksjonen med fire millioner.

I stedet for å produsere 15 millioner PlayStation 5-konsoller innen utgangen av mars neste år, forventer Sony å produsere 11 millioner, ifølge Bloomberg.

– Halvparten må skrotes

Årsaken er utfordringer i produksjonen. Mer spesifikt ser det ut til å dreie seg om konsollens brikkesett som utvikles av AMD. Ifølge kilder Bloomberg har vært i kontakt med må halvparten av de produserte enhetene skrotes.

Bloomberg legger til at det tallet er i ferd med å forbedre seg, men er ennå ikke på et stabilt nivå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer