PlayStation 5

– Sony må kutte produksjonen

Hevder Sony lager «flere millioner færre» PlayStation 5-konsoller enn planlagt.

PLAYSTATION 5: Den etterlengtede PS5-konsollen lanseres i høst, men får du tak i den? Foto: Sony
PLAYSTATION 5: Den etterlengtede PS5-konsollen lanseres i høst, men får du tak i den? Foto: Sony Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 16. september: I en uttalelse til Gameundustry.biz sier Sony at det som kommer frem i Bloombergs artikkel, er feil.

– Selv om vi ikke utgir detaljer relatert til produksjon, er informasjonen gitt av Bloomberg falsk. Etter å ha begynt masseproduksjonen har vi ikke endret produksjonsantallet for PlayStation 5, heter det i uttalelsen fra Sony.

Originalsak under

Sony har støtt på utfordringer i produksjonen av PlayStation 5, som ventes på markedet i løpet av høsten. Det melder det anerkjente nettstedet Bloomberg, som skriver at konsollprodusenten har nedjustert den forventede produksjonen med fire millioner.

I stedet for å produsere 15 millioner PlayStation 5-konsoller innen utgangen av mars neste år, forventer Sony å produsere 11 millioner, ifølge Bloomberg.

– Halvparten må skrotes

Årsaken er utfordringer i produksjonen. Mer spesifikt ser det ut til å dreie seg om konsollens brikkesett som utvikles av AMD. Ifølge kilder Bloomberg har vært i kontakt med må halvparten av de produserte enhetene skrotes.

Bloomberg legger til at det tallet er i ferd med å forbedre seg, men er ennå ikke på et stabilt nivå.

Sony har så langt ikke ønsket å kommentere saken.

PS5-show denne uka

Tidligere i år meldte samme nettsted at Sony økte ordrene hos sine leverandører for å kunne møte på etterspørselen den kommende høytiden. Samtidig skrev japanske Nikkei at Sony ønsket å produsere rundt ni millioner konsoller innen året er omme.

I høst slipper både Sony og Microsoft nye konsoller, og sistnevnte er først ute med å annonsere pris og dato. Prisene på Xbox Series S og Series X omtales som aggressive og vil koste henholdsvis 3299 og 5499 kroner i Norge når de lanseres 10. november.

Onsdag denne uka avholder Sony et nytt PlayStation 5-arrangement der de trolig vil annonsere både pris og lanseringsdato samt vise frem flere spill for konsollen.

Det skal bli interessant å se om Sony matcher Microsoft og Xbox på pris.

Ifølge Bloomberg Intelligence-analytiker Masahiro Wakasugi (krever innlogging) kommer PlayStation 5 Digital Edition og PlayStation 5 til å legge seg på henholdsvis 399 og 449 dollar. Det vil i så fall bety at den digitale versjonen blir 100 dollar dyrere enn Xbox Series S, men PS5 med diskdrev blir 50 dollar rimeligere enn Xbox Series X.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer