PlayStation 5

– Sony må kutte produksjonen

Hevder Sony lager «flere millioner færre» PlayStation 5-konsoller enn planlagt.

PLAYSTATION 5: Den etterlengtede PS5-konsollen lanseres i høst, men får du tak i den? Foto: Sony
PLAYSTATION 5: Den etterlengtede PS5-konsollen lanseres i høst, men får du tak i den? Foto: Sony Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 16. september: I en uttalelse til Gameundustry.biz sier Sony at det som kommer frem i Bloombergs artikkel, er feil.

– Selv om vi ikke utgir detaljer relatert til produksjon, er informasjonen gitt av Bloomberg falsk. Etter å ha begynt masseproduksjonen har vi ikke endret produksjonsantallet for PlayStation 5, heter det i uttalelsen fra Sony.

Originalsak under

Sony har støtt på utfordringer i produksjonen av PlayStation 5, som ventes på markedet i løpet av høsten. Det melder det anerkjente nettstedet Bloomberg, som skriver at konsollprodusenten har nedjustert den forventede produksjonen med fire millioner.

I stedet for å produsere 15 millioner PlayStation 5-konsoller innen utgangen av mars neste år, forventer Sony å produsere 11 millioner, ifølge Bloomberg.

– Halvparten må skrotes

Årsaken er utfordringer i produksjonen. Mer spesifikt ser det ut til å dreie seg om konsollens brikkesett som utvikles av AMD. Ifølge kilder Bloomberg har vært i kontakt med må halvparten av de produserte enhetene skrotes.

Bloomberg legger til at det tallet er i ferd med å forbedre seg, men er ennå ikke på et stabilt nivå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.