Sony med ny toppmodell

A900 tar 120 megapiksler pr sekund - i fullformat!

Sony med ny toppmodell
Publisert
Sist oppdatert

Sony annonserte i går sin nye toppmodell A900. Det har lenge vært kjent at Sony ville komme med et fullformat-kamera, og allerede for halvannet år siden, fikk vi se prototypen; riktignok bak en glassmonter.

Det nye kameraet har hele 24 megapikslers oppløsning og klarer unna 5 bilder pr sekund - opptil 105 JPEG og 12 RAW. I tillegg har Sony implementert bildestabilisator på bildebrikken, som skal være forbedret fra den de bruker på sine kameraer i dag.

Sjekk de siste lanseringene fra Canon, Nikon, Samsung, Olympus og Casio

LCD-skjermen blir av samme kaliber som de ledende i dag - en 3" med 920.000 piksler, og Sony har valgt ikke å gå for live view; et valg vi synes er helt greit på et speilreflekskamera.

Autofokusen har 9 punkter med kryssensor i midten (f/2,8) og søkeren byr på 100% dekning med 0,74x forstørrelse. Med andre ord er størrelsen kun slått av EOS 1Ds mark III.

Sony med ny toppmodell


Batteriet skal holde til 880 bilder, og batterigrep er selvsagt tilgjengelig som ekstrautstyr. Maksimal ISO er 3200 (6400 ukalibrert), og det blir spennende å se hvordan støynivået blir med såpass mange megapiksler på brikken.

Kamerahuset veier 850 gram uten batteri og minnekort og skal ha forbedrede egenskaper for beskyttelse mot vær og vind i forhold til lillebror A700.

Prispunktet er satt ganske aggressivt - 24900,- er veiledende pris. Kameraet kommer for salg i løpet av denne måneden.

Sony med ny toppmodell


2 nye objektiver


I samme åndedrag annonserer Sony to nye objektiver. Zeiss-objetkivet Vario-Sonnar T* 16-35mm F2.8 ZA SSM ser spennende ut, med god vidvinkel siden det er snakk om et fullformatkamera, og 70-400mm f/4-5.6 G SSM kan være et aktuelt teleobjektiv for naturfotografene. Prisene på disse objektivene er ikke klare ennå, og i følge Akam.no er de ikke å finne i butikkhyllene før i januar.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer