Sony MVC-FD7

Dette kameraet har et stort antall nyttige tekniske finesser. 10x zoom, Lithium-Ion batteriet og lagring av bilder direkte til diskett er egenskaper i toppklassen. Malurten i begeret er at bildekvaliteten ikke holder mål. Fargene er rimelig gode, men pikslene flyter ut, slik at detaljene forsvinner.

Publisert

Bildekvalitet

Fargegjengivelsen er rimelig bra på FD7. Den automatiske justeringen av hvitbalanse fungerer fint, og gir ikke fargestikk. Hudtoner (dukkens ansikt) og sølv (stemmeskruene på gitaren) kunne derimot vært bedre. Spesielt sølvfargene stikker noen steder i grønt, og det er vanskelig å rette i et bildeprogram.

Vi er heller ikke spesielt imponert over detaljrikdommen på bildene. Pikslene flyter ofte over i hverandre slik at detaljer forsvinner. (se f.eks. øynene på dukken og tusjene øverst til venstre i bildet). Tas bildet på litt avstand, risikerer du at sterkt fargede motiver flyter ut og ødelegger bildet. Dette er svært vanskelig å rette i et bildeprogram, så vi har trukket i karakteren på grunn av dette.

Men hvis lysforholdene er gode, er det også mulig å ta fine bilder med dette kameraet. Det betyr i regelen utebilder som i de fleste tilfeller blir akseptable. Men det er under forutsetning av at motivet ikke beveger. CCD brikken gjør nemlig to opptak pr. bilde, og det krever at motivet ikke beveger seg

Et hav av finesser

Når du skal ta bilder med Sony MVC-FD7, må du bruke LCD-skjermen som søker. Dette har både fordeler og ulemper. Ulempene er at kameraet ikke støttes mot hodet ditt når du tar bildet, og at LCD-skjermer kan være vanskelig å bruke i sterkt sollys. Fordelen er at du ser et helt korrekt utsnitt når du tar bildet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer