Sony Network Media Player SMP-N100

På papiret ser alt veldig bra ut, men teori og praksis behøver ikke være sammenfallende. Her er et bevis på det.

Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide Data har testet mediespillere til stuebruk i flere år, og vært vitne til at kvaliteten er blitt stadig bedre, samtidig som prisene har gått kraftig nedover. De spillerne vi har testet det siste året har stort sett slukt alt av formater uten å mukke, og det er jo hele poenget om multimediefilene skal kunne fri seg fra datamaskinen.

Frigjør deg fra PC-en

Og hvis du ikke henger helt med nå, så kan jeg avsløre at poenget med disse mediespillerne er å spille av digitale videoer, musikk og vise bilder og vise dem på TV, ting man tidligere måtte bruke PC-en til å spille av. Verre er det ikke. Men nyere mediespillere har fått utvidet funksjonalitet, og mange støtter avspilling av nettinnhold, både fra lokalnettet (ting som ligger lagret på PC-er, for eksempel) og Internett (for eksempel fra YouTube).

Mange tror imidlertid at disse mediespillerne kun vil eksistere i en mellomfase. Stadig oftere kommer nye TV-er med integrert mediespiller, og da slipper man både ekstern boks og en ekstra fjernkontroll på stuebordet. Men enn så lenge er det et stort marked for denne typen produkter, noe også Sony har lyst å ta del i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer