Sony NEX-5

Lite systemkamera uten speil, men med mange av de samme kvalitetene som et speilreflekskamera.

Sony NEX-5 er verdens minste systemkamera med APS-C-sensor. Foto: Per Ervland
Sony NEX-5 er verdens minste systemkamera med APS-C-sensor. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Markedet har splittet seg i to med tanke på systemkameraer (kameraer der optikken kan byttes ut); de med og de uten speil.

Sony NEX-5 er ett av de nye speilløse systemkameraene, og kamerahuset er derfor svært kompakt. Faktisk så kompakt at objektivet stikker litt opp fra selve kamerahuset - ser du bort i fra objektivet, er selve kamerahuset omtrent like stort som et avansert kompaktkamera.

Og med det er også NEX-5 verdens letteste og minste systemkamera med APS-C-sensor.

Det er godt med teknologi proppet inn i dette lille huset. Med siste firmwareoppgradering kan du faktisk ta bilder i 3D (krever 3D-kompatibel TV), og det er også mulig å filme i full HD-oppløsning (1080i).

LCD-skjermen har høy oppløsning og kan tiltes, og NEX-5 har også en snasen panoramafunksjon som gjør at du kan lage brede panoramabilder ved å trykke én gang og deretter sveipe kameraet rundt.

Tekniske spesifikasjoner, Sony NEX-5

Billedbrikke: CMOS, APS-C format (1,5x beskjæringsfaktor)Oppløsning: 14,2MpMaksimal ISO: 12800Bilder pr sekund, serie: 5 eller 7Video: 1920x1080 (AVCHD, interlaced)LCD-skjerm: 3", 920.000 punkter (kan vippes opp og ned)Søker: Nei, kun LCD-skjermBlits: Følger med, men kobles på ekstraKit-løsninger: Med 18-55mm f/3.5-5.6, 16mm f/2.8 eller beggeStørrelse: 111 x 59 x 38 mmVekt: 287 gram

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer