Sony NWZ-X1050

Nå med trykkfølsom skjerm og WLAN, men har den en sjanse?

Sony NWZ-X1050
Publisert
Sist oppdatert

Sonys Walkman-konsept lever i beste velgående, men CD og kassett er naturligvis borte. Nå er det multimediespillere og mobiltelefoner med utvidet musikkfunksjonalitet vi snakker om.

Les også: De beste MP3-spillerne i 2008

Stor, trykkfølsom OLED

I X-serien som er på vei til markedet nå, er skjermen blitt 3 tommer og bygger på OLED-teknologi. Denne skjermtypen er foreløpig sjelden å se i så store størrelser, og i motsetning til LCD byr den blant annet på bedre innsyn fra sidene, bedre kontrast og mindre strømbruk. Det merkes godt under videoavspilling, og ved utendørs bruk, blant annet.

Vi sammenlignet skjermen på vårt testeksemplar, 16-GB utgaven X1051, mot en iPhone. Sett rett forfra er forskjellene små. Da foretrekker vi iPhone, takket være skjermstørrelsen, som er en del større, og som også klarer seg svært bra i sollys:

Men når det gjelder innsyn fra alle kanter vinner Sony. Her ser du bildet klart fra nærmest død vinkel, men hvor viktig dette er blir en individuell sak.

Trenden går mot færre knapper og styring direkte på skjermen, og her er X-serien helt på linje. Skjermen er trykkfølsom, og har like knallhard glassoverflate som på iPod Touch.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer