Sony snakker om PlayStations fremtid

Ingen offisielle avsløringer, men Sony Europe-sjefen snakket nylig litt om hvilke planer selskapet har for sine maskiner. Det høres spennende ut, og vi gleder oss!

Publisert
Sist oppdatert
Sony snakker om PlayStations fremtid


Neste generasjon konsoller nærmer seg, nye håndholdte enheter er på vei og rykter dukker opp og dementeres daglig. Det er en spennende tid for spillbransjen, etter en lengre periode med fokus på spill er tiden snart inne for å leke med nye spillmaskiner.

Det er klart at utviklerne sjeldent avslører noe om sine kommende maskiner før de offisielle lanseringene, men et nylig intervju med David Reeves, sjefen for Sony Europe, forteller oss en del om deres visjoner.

Blant annet ser det ut til at Sony planlegger å slippe flere versjoner av PlayStation 3 (som fremdeles ikke er blitt offisielt annonsert), for å appelere til diverse kundegrupper. En mulighet er å lansere en enklere versjon av maskinen, som kun skal brukes til spill og eventuelt filmer, og samtidig slippe en fullversjon med harddisk og alle andre multimedieorienterte tillegg. Sony gjør tross alt allerede noe lignende med PS2 og stuemaskinen PSX, men i neste omgang blir begge versjonene muligens lansert samtidig.

Sony snakker om PlayStations fremtid


Videre ser det ut til at en redesignet versjon av gode, gamle PlayStation 2 er på trappene. Akkurat som den originale PS-maskinen ble etter hvert forandret til PSOne, vil mest sannynlig PS2 bli relansert i en stiligere utgave, men med identiske spesifikasjoner.

Til slutt snakket David Reeves en del om den håndholdte PSP. Maskinen skal blant annet ikke ha noen form for regionsperre på spill, noe som alltids er en hyggelig nyhet for spillere. Videre skal fullstendige developer kits være på vei til utviklere, og det betyr at spillprodusenter er godt i gang med å skape titler til PSP. Når det gjelder de grafiske mulighetene, ser det lovende ut. PSP skal i utgangspunktet ha potensial til å vise høyere grafisk kvalitet enn PS2, men det forutsetter en talentfull utvikler.

Alt dette høres interessant ut, og vi ser virkelig frem til ny informasjon. Det er ikke lenge til E3-messen begynner, og vi regner med å i det minste få prøvd PSP der, og forhåpentligvis også høre om kommende maskiner. Følg med!

[Ugjyldig objekt (debatt)]
Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer