Sony Vegas Movie Studio Platinum

Videoredigering er som regel en blandet opplevelse. De billige programmene er vanligvis for enkle, men Sony har noe mer å by på.

Publisert
Sist oppdatert

Sony er kjent for mye, men PC-programvare er ikke det første som slår en. I andre land har jo Sony i tillegg solgt et bredt utvalg av stilige bærbare PCer i mange år, men her på berget er det bare apparatene for underholdning det satses på. Likevel, Sony har utmerket programvare for redigering av lyd og bilde, også i den rimelige prisklassen. Tidligere har vi skrevet om lydredigeringsprogrammet Sound Forge og Acid, her er det en rimelig versjon av Vegas vi tar for oss.

Alle disse programmene kommer opprinnelig fra det amerikanske firmaet Sonic Foundry, som ble startet tidlig på 90-tallet. Dette ble kjøpt opp av Sony i 2003 og utviklingen fortsetter i samme takt som før, med lansering av solide oppgraderinger med jevne mellomrom.

Vegas 8 er den nyeste versjonen, og finnes i en proff utgave som kan "alt". For de fleste av oss er dette å tøye strikken langt utover livvidden, og det finnes slankere versjoner. Vegas Movie Studio og Vegas Movie Studio Platinum er beregnet på magre budsjetter, men byr på muligheter vi ikke ser hos konkurrentene i samme prisklasse.

Ikke barnehage

Alle programmene fra Sony har mye til felles i designet. De har alltid vært tro mot standarder i Windows-grensesnttet, slik at det du leter etter som regel finnes der du ser etter først.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer