Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Snertent og vanntett nettbrett fra Sony.

LITEN OG LETT: Xperia Z3 Tablet Compact veier bare 270 gram, men byr allikevel på god batteritid og er dessuten vanntett. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
LITEN OG LETT: Xperia Z3 Tablet Compact veier bare 270 gram, men byr allikevel på god batteritid og er dessuten vanntett. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sony lager svært gode telefoner for tiden, og faktisk trillet vi nylig en sekser på terningen til begge de nye Z3-toppmodellene:

TEST: Sony Xperia Z3TEST: Sony Xperia Z3 Compact

Nå står de nye nettbrettene for tur, og i denne omgangen er det nykommeren Xperia Z3 Tablet Compact vi har hatt på testbenken den siste uka.

Dette er den første «compact»-utgaven Sony har laget på nettbrett. I fjor høstet Z2 Tablet en femmer på Dinsides terning, men dette er en 10,1 tommer. Z3 Tablet Compact er «bare» 8 tommer over diagonalen.

Lett og vanntett

Det første man legger merke til når man løfter Z3 Tablet Compact opp fra esken, er at det er svært lett. Vektnåla stopper på 270 gram og tykkelsen er bare 6,4 millimeter. Ikke like tynt som iPad Air 2 (6,1 mm) med andre ord, men både tynnere og lettere enn iPad mini, som måler 7,5 mm i tykkelse og veier 330 gram.

Sony-nettbrettet har også IP68-sertifisering, som betyr at det er støvtettet og i tillegg skal tåle inntil 30 minutter på 1,5 meters dyp i ferskvann. I praksis er altså nettbrettet vanntett.

Som på øvrige vanntette enheter, fordrer det at du har lukket de nødvendige lukene. Hodetelefonuttaket trenger du ikke å tenke på, men det finnes en luke i bunnen av nettbrettet for ladekabelen, samt en luke på siden for micro SD-kort og SIM-kort (sistnevnte gjelder 4G-utgaven), som du nok ikke kommer til å åpne så mye mer enn første gangen uansett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer