Sonys PSN-tjeneste hacket

77 millioner brukerkontoer kan være på avveie.

Har du handlet her, bør du bytte passord og muligens sperre kredittkortet ditt.
Har du handlet her, bør du bytte passord og muligens sperre kredittkortet ditt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

PlayStation-eiere som hadde gledet seg til å spille på nett i påsken fikk seg en kjedelig overraskelse, for den 20. april gikk tjenesten ned uten annet enn en feilmelding.

Mange medier har henvendt seg til Sony om hva som skjedde, men selskapet har lenge vært tause om den egentlige årsaken til hvorfor PSN gikk ned. Noen antok at opprørsgruppa Anonymous hadde gått til angrep på tjenesten, men det viste seg ikke å være tilfelle.

I et offisielt blogginnlegg fra PlayStation-bloggen har Sony nå gått ut med informasjon om at uvedkommende har fått tilgang til brukerdatabasen til PSN, og at tjenesten derfor ble midlertidig avslått. Deler av tjenesten forventes på nett igjen om en uke.

Og det er ikke lite inntrengerne har fått med seg. PSN-tjenesten omsetter for rundt tre milliarder kroner i året og har 77 millioner registrerte brukere verden over. I Norge er PlayStations popularitet på konsollmarkedet også svært høy sammenlignet med resten av verden (37% markedsandel på spillsalget i 2010), og Sony har solgt 300.000 enheter av sin nyeste spillkonsoll her til lands, i følge tall fra Elektronikkbransjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer