Soundblaster i gammel PC?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Finnes det en måte å få installert et SoundBlaster-kort i Compaq Deskpro EN serie, 350 Mhz? Manualen sier at den ikke er kompatibel - men er det likevel en mulig?

Hilsen Tarald

Datadoktoren svarer

Hei,

En av de uventede gledene med datamaskinens fremvekst som en essensiell del av mange mennesker liv er standardene.

Et PCI-kort vil passe inn i et PCI-spor uansett hva som står i manuelene - og når akkurat din har fortalt deg at maskinen ikke er SoundBlaster-kompatibel, er det nok for å si at det gamle lydkortet ikke følger de riktige standardene. Men denne manualen ble altså skrevet for over fem år siden...

Dermed er det på høy tid å oppgradere. Sett SoundBlaster-kortet ditt i en ledig PCI-brønn, start på nytt og installer driverne.

At gamle manualer ikke holder tritt med utviklingen er for øvrig ikke et ukjent fenomen - de fleste som sitter på "gamle" PCer vet at utviklingen har gått forterere enn manualen klarer å reflektere.

Ta for eksempel minne; En ferdiglevert laptop i dag har typisk en "øvre grense" for minnemoduler på 2 GB - men det er bare fordi det er de største minnebrikkene som finnes i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.