SoundBlaster Live! del 2

DinSide har nå testet SoundBlaster Live! sammen med forskjellige musikkprogrammer. Er kortet et godt valg også for de som ønsker å lage musikk? Vi gir deg våre synspunkter på det.

SoundBlaster Live! del 2
Publisert

Et lydkort kan være så mangt, og SoundBlaster Live! er svært så omfattende. Sammen med forskjellige programmer kan det bli kjernen i et hjemmestudio. Det eneste du strengt tatt trenger er en bra mikrofon, hvis du skal synge eller spille inn et akustisk instrument. Et MIDI-instrument er også praktisk for å spille inn musikk i et sequenserprogram.

Vi har testet mange forskjellige musikkprogrammer, både de som følger med og noen profesjonelle programmer. Av audio-sequencerprogrammer (hvor du kan jobbe både med lyd- og MIDI-opptak) har vi testet både Cubase VST 3.55, Logic Audio Platinum og Musicator Win 3. Av andre programmer har vi testet Acid, som er et program som jobber med looper (korte lydbiter og rytmefigurer som gjentas og danner de forskjellige mønstre i en sang) og ReBirth RB-338, som har virtuelle versjoner av gamle trommemaskiner og bass-bokser fra Roland, som brukes mye i teknomusikk.

Rikt utvalg av drivere

Vi fant ut at kortet fungerte utmerket sammen med alle disse programmene. SoundBlaster Live! har både ”gamle” MME-drivere, som alle musikkprogrammer kan bruke, DirectSound-drivere som bare de mest moderne programmer bruker og ASIO-driver (Audio Stream In/Out) som er Steinbergs egen drivertype som blant annet brukes i Cubase VST.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer