SoundBlaster Live! Platinum

Creative har hittil satset på lydkort for spill og multimedia i sin SoundBlaster-serie. Nå satses det for første gang på brukere med større ambisjoner, med pakken Platinum, som inneholder mange godsaker.

Publisert

Dette kortet er et medlem i andre generasjon Live!-kort. Selve maskinvaren er ikke så veldig annerledes enn første generasjon, og det er først og fremst tilkoblinger og programvare som har blitt videreutviklet eller forandret.

Første generasjon Live! besto av to modeller - fullversjonen og Value - hvor fullversjonen inkluderte en ekstra brakett med digitale inn/utganger og tilkoblinger for MIDI. Denne inneholdt dessuten et større utvalg av programmer.

Annen generasjon Live! baserer seg på et helt nytt kortdesign, som har digital ut som standard på begge variantene. Forskjellen er at S/PDIF-kontakten inne på selve kortet for tilkobling til CD-ROM er fjernet på de rimelige modellene.

Dessuten er programvaren forskjellig avhengig av hvor i verden du kjøper kortet. I USA følger for eksempel sequencerprogrammet Cakewalk og lydredigeringsprogrammet SoundForge XP med i pakken, mens i Europa følger det med en samling programmer fra Steinberg som består av Cubasis VST, Recycle! og Wavelab.

Innhold i pakken og installasjon

Pakken inneholder kortet, inn/ut-enheten, en brakett for tilkobling til Creatives digitale høyttalere og alle nødvendige kabler. I tillegg følger det med en optisk kabel, en ekstra flatkabel for tilkobling til en alternativ brakett med optiske inn og utganger, kabler både for analog og digital tilkobling fra CD-ROM, en overgangsplugg fra mini-jack til 1/4" jack, en splittkabel for strømforsyning til inn/ut-enheten og fire skruer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer