SoundBlaster Live!

Vi har tidligere spådd at lydkortet er i ferd med å bli gjort overflødig. Creative Labs' svar på denne utviklingen ved å lansere SoundBlaster Live! - et nytt lydkort som byr på mange spennende muligheter både for deg som er spesielt interessert i lyd, og for deg som bare vil ha enda bedre lyd til spill og moro. Med 256 MIDI-stemmer, digitale inn- og utganger, fire høyttalerutganger og en spesiell effektprosessor for 3D-lyd setter Creative Labs lista svært høyt for konkurrentene.

SoundBlaster Live!
Publisert

SoundBlaster Live! er et PCI-kort bygget rundt en helt ny prosessor som heter EMU 10K1. Denne håndterer både MIDI, lyd og effektprosessering. Creative påstår at dette er den kraftigste brikken som noen gang er laget for disse formålene.

Brikken støtter opptil 256-stemmers MIDI-avspilling, og kan bruke opptil 32 MB lydminne som tas fra PCens system. Det er ingen RAM-brikker på SoundBlaster Live!-kortet. I tillegg er det utganger for 4 høyttalere.

To kort i samme pakke

SoundBlaster Live! er ikke bare ett, men to kort. Det følger med et ekstra kort som har MIDI inn/ut, digitale inn og utganger (S/PDIF) og en spesialutgang for direkte tilkobling til et 7.1-kanals forsterker/høyttalersystem fra Cambridge Soundworks.

Environmental Audio

Det som virkelig skiller SoundBlaster Live! fra andre kort er Environmental Audio. Dette er en type effektprosessering som skaper et akustisk rom hvor alle lydkildene kan bevege seg. Med fire eller flere høyttalere skal dette gi spill og multimedia en helt ny dimensjon.

Creative har utviklet EAX - Environmental Audio Extensions - som er resursser som utviklere kan bruke for å designe dynamiske lydomgivelser i spill. Går du inn i en hule vil det totale lydbildet endre seg. Hvis du går noen skritt eller fyrer av et skudd, vil lyden være realistisk i forhold til omgivelsene. Beveger du deg ut av hulen vil så hele lydbildet forandre seg igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer