Søvnproblemer? Ta deg en Pzizz.

Programmet som lover deg mer energi.

Pzizz er et program som genererer lydspor som skal stimulere hjernen til å slappe av bedre.
Pzizz er et program som genererer lydspor som skal stimulere hjernen til å slappe av bedre. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som småbarnsfar til to kan jeg skrive under på at søvn er en undervurdert gode.

Heldigvis har jeg sjelden problemer med å sovne om kvelden, men det er ofte jeg fristes av en liten høneblund på ettermiddagen for å lade batteriene.

I går var jeg hjemme da det var planleggingsdag i barnehagen, og kombinert med lite søvn natta før var det svært velkomment da min kone spurte om jeg ville prøve en Pzizz-høneblund før vi skulle spise middag.

Pzizz er tilgjengelig både for Windows, OS X og iPhone, og pakken består av to komponenter som kan kjøpes separat: Pzizz Energizer og Pzizz Sleep. Som du kanskje har gjettet, er førstnevnte egnet for kjappe høneblunder, mens Sleep-varianten hjelper deg med å sovne for kvelden.

Les også: Høneblund er godt for deg

Genererer bineurale rytmer

Hver gang du bruker Pzizz genereres det en unik "sang" som kombinerer lyder fra naturen (bølger etc.), en stemme som rolig forteller deg hvordan du skal slappe av, samt bineurale rytmer. Konseptet med sistnevnte er at det spilles en frekvens i hvert øre som kun avviker bittelitt, og som dermed skal få hjernen til å "gå i takt" med frekvensdifferensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer