SpamPal avslører søppelpost

Du er kanskje en av de mange som plages av mye uønsket epost? Da bør du sjekke ut SpamPal, som automatisk kan luke ut søppelposten for deg.

SpamPal avslører søppelpost
Publisert
Sist oppdatert

"Spam" er en samlebetegnelse for all uønsket epost (også kalt søppelpost) som havner i innboksen din. De fleste forbinder spam først og fremst med masseutsendt reklame, ofte med støtende innhold, og gjerne fra en falsk eller ikke-eksisterende avsender.

Tema i slik søppelpost er ofte av pornografisk/seksuell karakter, men kan også ofte dreie seg om raske lån, lotterier, kjedebrev, falske virusadvarsler osv.

Øker dramatisk

Mengden søppelpost øker dramatisk. Internasjonale beregninger viser at utsendelse av uønsket epost trolig utgjør rundt 50 prosent av all global eposttrafikk. Svært ofte har de sitt opphav i land som har liberale regler for slik aktivitet, deriblant USA, Kina og Korea.

Søppelposten er ikke bare irriterende for deg som mottar den, den skaper kaos på epostservere verden rundt. Det anslås at spam koster samfunnet mer enn 100 milliarder kroner globalt på årsbasis. Her hjemme har myndighetene fått opp øynene for det stadig voksende problemet, og samferdselsminister Torhild Skogsholm har invitert representanter fra IT-bransjen og forbrukerorganisasjoner til idédugnad i slutten av august for å diskutere hvordan masseutsendelse av uønsket epost best kan bekjempes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer