Spar 5500 kr på ny Mac

Det er mye penger å spare dersom du har tenkt å kjøpe deg en Macbook.

Publisert
Sist oppdatert
Å bytte minnebrikker er ingen stor sak.


Apple er i vinden for tiden, og på tre år har firmaet tidoblet seg i verdi, noe som gjorde at undertegnede utnevnte Apple til den store vinneren i 2007.

Selv om suksessen i stor grad er knyttet til iPod og musikkjøp på nett, har også salget av maskinvaren fått vind i seilene - Macs markedsandel er større enn den har vært på mange år.

>> Les også: 10 myter om Mac

Dersom du vurderer å gå til anskaffelse av en Macbook eller Macbook pro, er du godt tjent med å ha mer minne i maskinen enn det som følger med standard. Velger du standardutgaven av Macbook hos Apple store, er det en konfigurasjon satt opp med 1GB minne. De fleste har nok lyst på 2GB, og noen kunne tenke seg å gå “all in” med 2x2GB-brikker, som er det største mulige minnet på disse maskinene.

Rådyrt å oppgradere hos Apple

Den enkle løsningen er selvsagt å velge 4GB fra nedstrekkslisten og trykke “bestill”, men det er slett ikke økonomisk. Som du ser på bildet under, tar Apple vanvittige 6.530 for denne oppgraderingen, og en sort Macbook, som i utgangspunktet koster 12.490, havner derfor på drøye 19.000 kroner med 4GB minne i stedet for 1GB.

Spar 5500 kr på ny Mac


Det er imidlertid lett som en plett å kjøpe minne og sette det inn selv.

>> Les også: 20 geniale gratisprogram til Mac

I flere nettbutikker har de såkalt “Apple-sertifisert minne”, som Apple har godkjent og som vil være ekvivalent med minnebrikkene som settes i dersom du bestiller fra Apples nettsider. Dette minnet har så og si det samme prisnivået som andre minnetyper, og i de billigste nettbutikkene får du 2GB for drøye 350 kroner, eller 700 kroner for 4GB.

Med andre ord sparer du drøye 5.500 kroner på å sette inn disse minnebrikkene selv. Du bryter heller ikke noe garantisegl ved å utføre dette selv.

Å bytte minnebrikker er ingen stor sak. Du tar opp batteriet, skrur opp tre skruer på undersiden av maskinen og vipper ut de gamle minnebrikkene. Så setter du inn nye og skrur igjen, slik denne videoen illustrerer:


Takk til Jonas som tipset oss om dette!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer