Billige Switch-spill

Spar hundrelapper på Switch-spill

Her er trikset som kan spare deg for mye penger.

RABATT: Det kan være mye penger å spare på å kjøpe Switch-spill fra en annen eShop enn den norske. Foto: Pål Joakim Pollen
RABATT: Det kan være mye penger å spare på å kjøpe Switch-spill fra en annen eShop enn den norske. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

For deg som har Nintendo Switch, har du sikkert lagt merke til spillene er ganske dyre, og at mange titler koster over 500 kroner, i hvert fall om man ser på de største spillene.

Da kan det være verdt å merke seg at konsollen er regionfri, og at du derfor ikke er tvunget til å kjøpe spill her hjemme i Norge. Det gjelder både fysiske spill og spill du kjøper i eShop, Nintendos digitale nettbutikk.

Selv sparte jeg faktisk 400 kroner på det forrige spillet jeg kjøpte - som kostet 579 kroner via eShop her i Norge, men som jeg endte opp med å betale rundt 180 kroner for i den amerikanske butikken. Det er en rabatt på 70 prosent.

Handle digitalt i utlandet

Det er nemlig ingenting som hindrer deg i å handle fra eShop i et annet land enn Norge, og det var i den amerikanske nettbutikken spillet var på salg, som da hadde en høyst fordelaktig pris kontra den norske.

Det er heller ikke et ukjent fenomen at flere titler kun er tilgjengelige i den japanske nettbutikken, enten fordi de slippes der tidligere enn i de andre regionene, eller der spillet forblir eksklusivt for kunder i Nintendos hjemland.

Opprett konto

Om du vil handle i en ikke-norsk eShop, må du først opprette en ny Nintendo-konto for den aktuelle regionen. Det gjør du ved å besøke Nintendos kontoside og opprette en ny konto. Logg eventuelt ut av din egen først dersom du er innlogget allerede.

Merk at e-postadressen din må være en annen enn den du bruker fra før, og det må være en e-postadresse du har tilgang til. Om du har en Gmail-adresse finnes det mange triks for å lage en annen e-postadresse - blant annet kan du putte punktumer hvor som helst i e-postadressen (olanordmann@gmail.com og ola.nordmann@gmail.com fungerer om hverandre), og du kan slenge på et plusstegn og skrive hva som helst etterpå (olanordmann+nintendousa@gmail.com, for eksempel). Det samme fungerer om du bruker outlook.com.

I skjemaet du fyller ut passer du på å velge det aktuelle landet du vil handle fra i nedtrekkslisten mot bunnen:

Her må du velge landet du vil handle fra.
Her må du velge landet du vil handle fra. Vis mer

Til slutt får du en e-post med beskjed om å bekrefte e-postadressen, og når det er gjort er kontoen opprettet.

Neste steg blir å få denne kontoen inn på Switchen. Da oppretter du en ny bruker (system settings, user, add user) som du vil tilknytte den nye Nintendo-kontoen. I tilfelle du har planer om å handle fra flere butikker, kan det være lurt å navngi denne etter landet - selv har jeg kalt min amerikanske konto for PJ-usa.

Skal du handle fra ulike eShop-er, kan det være lurt å navnvi brukerprofilen deretter. Foto: Pål Joakim Pollen
Skal du handle fra ulike eShop-er, kan det være lurt å navnvi brukerprofilen deretter. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Så blir du spurt om du vil knytte denne kontoen til en online-konto, og det takker du ja til - ved deretter å fylle ut e-postadressen/passordet til kontoen du nettopp opprettet.

Når du så senere besøker Nintendo eShop på konsollen, blir du alltid spurt om hvilken brukerprofil du vil besøke den med. Men selv om du kjøper den med (i mitt tilfelle) USA-kontoen, kan du fint spille spillet fra hovedkontoen din uansett.

Betaling

Hva gjelder betaling vil du møte en utfordring. Du får nemlig ikke brukt ditt norske betalingskort i andre regioner.

Løsningen der er rett og slett å kjøpe gavekort som hører til riktig region. Det finnes mange nettsteder som selger slike, som regel med et lite påslag på prisen, men husk altså at gavekortet må ha riktig region med tanke på hvilken butikk du skal handle fra.

Selv kjøpte jeg mitt amerikanske gavekort hos Offgamers, og gavekortkoden var på plass i løpet av få minutter etter at jeg hadde betalt. I skrivende stund selger de for eksempel et 50 dollar-gavekort til 421 kroner, som faktisk er en bedre valutakurs (8,42) enn den Google rapporterer om (8,97).

Gavekortene løser du ut via «redeem code» nederst i menyen til venstre når du besøker eShop.

FULL OVERSIKT: Nettstedet eshop-prices har full oversikt over hva de ulike spillene koster i de ulike eShopene, inkludert prishistorikk. Foto: Pål Joakim Pollen
FULL OVERSIKT: Nettstedet eshop-prices har full oversikt over hva de ulike spillene koster i de ulike eShopene, inkludert prishistorikk. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Mye å spare

Nettstedet eshop-prices har full oversikt over hvor mye de ulike spillene koster i de ulike butikkene rundtom på kloden.

I tabellen under har vi sammenlignet noen utvalgte spill; hva de koster i den norske Nintendo eShop-en, hva de koster fysisk i billigste norske nettbutikk og hva de koster i den rimeligste eShop-butikken.

Priser på Switch-spill

Spill eShop (no) Prisjakt eShop
Animal Crossing589589496 (gavekode, USA)
Assassin's creed (rebel)449390125 (Brasil)
Cuphead190-74 (Argentina)
Diablo III (eternal)599-332 (Brasil)
Hollow Knight10040024 (Argentina)
Immortals Fenyx Rising579349188 (Brasil)
Just Dance 2021579349154 (Brasil)
Mario Kart 8 Deluxe589525497 (Hong Kong)
Minecraft249260126 (Brasil)
Overcooked (all you can eat)364399150 (Russland)
Rayman Legends37914965 (gavekode, USA)
Stardew Valley10039924 (Argentina)
Super Mario Odyssey589500497 (Hong Kong)
Zelda (BotW)679588475 (Peru)

(Priser per 23. august 2021)

Som du ser, er det varierende hvor mye du sparer, men i samtlige av våre eksempler er det billigst i den billigste internasjonale butikken, der enkelte av titlene er 2-3-4 ganger så dyre i den norske eShop-butikken.

Merk at prisene kan gå opp og ned; tidligere denne måneden var for eksempel Super Mario Odyssey en hundrelapp rimeligere i den billigste eShop-en, og Diablo III har vært nede i under 150 kroner, avslører prishistorikken på nettstedet.

Noen ulemper

La det være sagt at det å legge til Nintendo-kontoer fra flere land har noen ulemper ved seg:

  • Nevnt er at du sannsynligvis ikke får betalt med ditt norske kort hvis du kjøper fra en butikk utenfor Europa, og at du da må belage deg på gavekort med et påslag.
  • Nyhetsfeeden fra Nintendo fylles opp med alle eShoper du har knyttet til Switchen din.
  • I enkelte regioner er det ikke nødvendigvis slik at spillet har engelsk språk. Spesielt fra den japanske butikken bør du sjekke de tekniske detaljene (se under). Du kan eventuelt bruke en oversettelsesapp på telefonen og peke kameraet mot Switch-skjermen når du er i den japanske nettbutikken, siden alt står på japansk der.
Spar hundrelapper på Switch-spill

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer