SparkLAN 125 Mbit trådløst

Finnes det virkelig utstyr som klarer å tyne enda mer ytelse fra trådløst utstyr? Vi har testet SparkLANs løsning som påstår å klare 125 Mbit.

SparkLAN 125 Mbit trådløst
Publisert
Sist oppdatert

Ved hjelp av forskjellige teknikker er det mulig å øke hastigheten på overføring av data i et trådløst nett. Men dette går på bekostning av total ytelse og kompatibilitet, og for noen løsninger gjelder det heller ikke alle typer dataoverføring. I disse brukes det kompresjon, og det er ikke alle datatyper som lar seg komprimere, siden de allerede er komprimert. Dette gjelder video, bilder og de fleste populære lydformater.

Har du et trådløst nett hjemme, med et lite antall brukere, er dette en langt bedre løsning enn i en bedrift med svært mange brukere.

De raskeste løsningene vi hittil har testet er D-Link DI-624/DWL-G650 og Planet WRT-410/WL-3560. Begge disse profileres som 108 Mbit, mens SparkLan påstår å gå enda et hakk opp til 125 Mbit.

Hastigheten på nettverk er aldri som oppgitt, selv en krysset nettverkskabel mellom to PCer med 100 Mbit nettverkssort gir ikke 100 Mbit, men 86,6. Trådløst på "108 Mbit" ligger vesentlig under:

Klarer så løsningen fra SparkLAN å overgå konkurrentene? Det forrige produktet fra SparkLAN som vi har testet her, klarte det slett ikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.