Speiling av harddisk

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Lurer på å kjøpe en WD Raptor SATA disk for å frese opp hastigheten på OS’et. Men jeg gidder ikke det om jeg må installere alt på nytt igjen. Så da lurte jeg på om jeg kan sette inn en SATA disk, og kopiere alt jeg har på den harddisken jeg nå har XP på til den? Går det an å "speile" harddisken så det blir en backup på SATA disken, og at jeg så kan bruke denne backupen?

Hvordan gjør jeg det?

Hilsen BH

Datadoktoren svarer

Hei

Det er fullt mulig å lage en identisk kopi av systemdisken, det finnes flere løsninger for dette i form av spesialprogrammer som Acronis TrueImage og Norton Ghost. De koster i overkant av 500 kroner.

Vi har nettopp kopiert over alle data fra en harddisk som begynte å bli ustabil ved oppstart, til en ny og større disk, og fant ut et par viktige ting.

Etter at vi hadde kopiert disken, startet vi opp PCen fra den gamle disken. Den nye disken ble da hetende D: Etter dette var det umulig å endre den til C:, selv om vi prøvde alle løsninger som var tilgjengelig, både i og utenfor Windows XP.

Den løsningen som fungerte uten dikkedarier var å boote til DOS fra CDen (den er bootbar), kjøre Ghost i DOS og slå av PCen når den er ferdig. Så tok vi ut den gamle disken, og satte den nye til Primary Master og startet Windows.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer