Spennende blå mus

Microsoft Wireless IntelliMouse Explorer for Bluetooth er ganske enkelt en mus som benytter Bluetooth til å kommunisere med PCen. Men i tillegg gir den altså PCen din generell Bluetooth-støtte, noe som blir mer og mer nyttig.

Spennende blå mus
Publisert
Sist oppdatert

Atten år etter Microsoft introduserte sin første mus (neida, jeg påstår IKKE at det var dem som oppfant saken, men de kom i hvert fall med en stygg liten sak i 1984 -- som blant annet funket sammen med den daværende utgaven av Microsoft Word) skulle man kanskje tro at PC-musen var mer eller mindre ferdigutviklet. Men neida, både Logitech og Microsoft lanserer en rekke nye produkter i året -- i trygg forvissning om at det finnes millioner av brukere som bare ikke klarer å la være med å kjøpe dem. Bare de siste månedene har de to leverandørene lansert syv-åtte nye mus, alle naturligvis uendelig mye bedre enn forgjengerne...

Blå tenner?

Microsofts Bluetooth mus er spennende først og fremst fordi den -- ikke overraskende, navnet tatt i betraktning -- bruker Bluetooth til å kommunisere med PCen (du kan lese mer om Bluetooth her...). I tillegg kommer den naturligvis med en Bluetooth-sender/mottager som altså kan gi enhver PC med USB (Universal Serial Bus) tilgang til denne nye overføringsteknologien. For undertegnedes del betyr det at jeg enkelt kan koble både mus, mobiltelefon, PDA og trådløse hodetelefoner til PCen. Uten at jeg umiddelbart har fått spesielt stor nytte av alt dette...

Spennende blå mus


I alle fall er blåtann-enheten en liten sak som enten kan kobles rett i en USB-port, eller settes opp i den medfølgende lille holderen -- som på sin side er koblet til USB-porten.

Musen ligner utseendemessig på den allerede "gamle" Wireless Explorer, med et design som passer godt inn i de fleste (voksne) hender. Den har totalt fire knapper som kan konfigureres hvordan man vil, og et rullehjul -- som Microsoft kaller den lille, nyttige saken oppå musen -- som brukes til å manøvrere opp og ned på sider. Ergonomisk er det lite å si på produktet, det ligger godt i hånden, og takket være at den er optisk er det aldri lenger noe problem med at den "henger" på grunn av skitt. Bluetooth gjør at den uten videre fungerer nesten ti meter unna PCen, problemet er at jeg da sliter litt med å se hva som står på skjermen.

Vi slet litt med installasjonen. Etter at vi hadde installert den nødvendige programvaren måtte vi trykke på søkeknappen et utall ganger før den klarte å finne musen, i mellomtiden trodde vi naturligvis at det var oss som hadde gjort noe galt... Når PCen først "så" at vi hadde et pekeredskap, måtte vi klikke på en knapp i et vindu på skjermen. Deretter har det hele fungert prikkfritt. Den "blå" saken hadde imidlertid ingen problemer med umiddelbart å finne både mobiltelefon og PDA (sistnevnte lar seg "oppdage" av Bluetooth, men vi har ennå ikke klart å få til synkronisering av denne -- først og fremst fordi vi ikke klarer å gjøre blåtann om til en "kommunikasjonsport").

Nyttig

Det som gjør dette produktet spennende, er at det altså dreier seg om mer enn en mus. Det å kunne få blåtann-funksjonalitet på PCen såpass enkelt, er attraktivt for svært mange PC-brukere -- i hvert fall for dem som har forstått at de virkelig trenger det :-). Prisen, 735 kroner, er egentlig OK. Microsoft lanserer også en blåtann-pakke med tastatur og mus i nær fremtid. Denne vil vi komme tilbake til her i DinSide.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer