Spennende flysimulator fra Microsoft

Etter nesten to år lanserer Microsoft en oppfølger til det suksessrike Combat Flight Simulator-spillet. Denne gangen foregår spillet i Stillehavsområdet under annen verdenskrig, og det var med store forventninger vi satte oss bak spakene…

Publisert

Høsten 1998 dukket det plutselig opp flere flyspill med utgangspunkt i annen verdenskrig. Noen av de mest interessante var Combat Flight Simulator (CFS) fra Microsoft, og WWII Fighters fra Jane’s. CFS var et spesielt interessant produkt, i og med at utviklerne hadde såpass mye erfaring med sivil luftfart fra Flight Simulator-serien. Dessverre var ikke det første CFS-spillet verdens beste – entusiastene klagde på manglende realisme og kjedelige oppdrag. Microsoft har heldigvis hørt på kommentarene, og levert et spill nesten uten negative trekk..

Tegneserie-realisme

Spillet foregår som sagt over Stillehavet – rundt øygrupper som Marshall-, Gilbert- og Midway-øyene. Amerikanerne er ute etter hevn for Pearl Harbor-ødeleggelsene, mens japanerne forsøker å knuse så mange amerikanske baser som mulig.

Skaperne av spillet satser på beinhard realisme, men forsøker samtidig å gjøre spillet så tilgjengelig og levende som mulig. Dette merker du så snart du tar en titt i instruksjonsboka. Der finner du en svært detaljert innføring i de historiske rammene rundt spillet, informasjon om datidens flyteknologi og opplæring i hvordan man håndterer et jagerfly fra 1941. Alt dette er krydret med autentiske bilder og videre finner du anbefalinger til utdypende lesning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer