Spennende norsk artistprosjekt på nett

Visualmuzic.com er på mange måter et innlegg i debatten om lovligheter og rettigheter til kunstnerisk materiale på Internett. Det er en gruppe musikere og designere som presenterer sitt musikalske og visuelle materiale på nettet. Både Tono og Boxman er inne i bildet.

Spennende norsk artistprosjekt på nett
Publisert

Moderne artister sitter ikke lenger hjemme med kassegitar og lager sanger. De leverer heller ikke en hjemmelaget kassett til et plateselskap i håp om å bli oppdaget. De bruker dagens teknologi i alle ledd – fra komposisjon og innspilling, fram til publisering på nettet.

Hvem tjener (ikke) penger?

I diskusjonen om nettet, musikken og platebransjen er det en vesentlig faktor som nesten aldri blir nevnt:

Bare noen få artister tjener penger på platene de gir ut.

Utgivelsen tjener først og fremst til å promotere artisten, slik at han/hun kan skaffe seg andre jobber og inntekter. Omkostningene til tradisjonell produksjon og markedsføring er så store, at det ikke blir overskudd til artisten før store salgstall oppnås.

I et lite marked som det norske, hører dette til sjeldenhetene.

Livredde bransjeorganisasjoner

Ved at de moderne artistene i stedet bruker PCen til å lage musikken, og nettet til å promotere og formidle den, blir det andre ledd i den tradisjonelle næringskjeden som ikke tjener penger. Dette er blant annet plateselskapene, innspillingsstudioene, CD-presseriene, plateselskapet og platebutikken. Det er derfor bransjeorganisasjonene mer eller mindre går av skaftet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer