Spennende nytt fra Adobe

Adobe kommer nå med nye versjoner av programmene sine. Aller mest spennende er Photoshop 5, som har en rekke nyheter for proffe bildebehandlere. Adobe lanserer også et helt nytt produkt, Adobe Imageready 1.0, som er et spesialprogram for web-grafikk.

Adobes flaggskip i ny versjon. Foto: Adobe
Adobes flaggskip i ny versjon. Foto: Adobe Vis mer
Publisert

Med Photoshop har Adobe over 80% av markedet for profesjonell bildebehandling. Og Photoshop er absolutt et verktøy for proffene. Ønsker du et brukervennlig og billig program, er Adobes alternativ PhotoDeluxe 2.0. Dette programmet koster ca. 700 kroner og kommer i en versjon for hjemmebruk og en versjon for jobben (Business Edition).

Nyhetene i Photoshop er så gode at det ikke er noen tvil om at eksisterende brukere bør oppgradere med en gang. En av de viktige nyhetene er angrefunksjon med flere nivåer. Denne vises i en History-palett som også har en rekke funksjoner for å jobbe med bilder på flere stadier.

Photoshop 5 har også fått et sterkt forbedret verktøy for å klippe ut objekter (Magnetic lasso tool), tekstverktøy som gjør at du også kan endre teksten etter at den er satt på plass, bedre fargekontroll og mye mer. Vi kommer tilbake med en mer detaljert beskrivelse når vi har fått testet produktet over en tid.

Imageready 1.0

Imageready er programmet for den profesjonelle web-designer. Funksjonaliteten kan gjerne beskrives som en litt lett utgave av Photoshop når det gjelder bilderedigering pluss en mengde funksjoner for å komprimere, forhåndsvise og optimalisere alle typer web-grafikk (GIF, JPEG og PNG).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer