Spennende vår for GameCube

KOMMER: I helgen slo Nintendo-importøren Unsaco på stortromma, og leide den største salen på Colosseum-kino i Oslo. Der fikk vi se de kommende stortitlene, og det var uten tvil en storslått opplevelse.

Publisert
Sist oppdatert

Nintendos lille GameCube har flere spennende titler på trappene, og flere av dem har allerede kommet i Japan og USA, til entusiastiske omtaler.

Flere hundre Nintendo-entusiaster møtte opp relativt tidlig på en kjølig lørdag for å overvære spillene, som ble vist på den største av kinoens saler. Det var altså ikke bare spillene som imponerte, men også den enorme bilde- og lydopplevelsen. Det er ikke hver dag man opplever spill under slike forhold, og spranget fra TVen i stua til en av verdens største THX-kinosaler er mildt sagt betydelig.

Unsaco fokuserte på tre spill: Metroid Prime, Zelda: The Wind Waker og Resident Evil Zero. Samtlige av disse er allerede tilgjengelige i andre verdensdeler, og alle sammen har fått topp anmeldelser. Det var altså ingen overraskelse at det er kvalitetstitler det er snakk om, og vi hadde også tittet på spillene på fjorårets E3-messe – men likevel var det svært morsomt å få dem presentert på en slik storslått måte.

Verdens beste spill?

Spennende vår for GameCube


Først ute var Metroid Prime. Dette førstepersonseventyret har fått enorm skryt i USA, og skal ha levd opp til samtlige forventninger. Vi fikk sett spillets første brett, som fungerer som en introduksjon og trening. Vi følger heltinnen Samus Aran, som ikledd en høyteknologisk rustning kjemper seg gjennom interiøret av et romskip. Til tross for førstepersonsperspektivet kan ikke Metroid Prime kalles et vanlig FPS-spill, da fokuset er først og fremst på utforsking og historie, ikke meningløs skyting. Samus er selvsagt godt bevæpnet, men hennes drakt har også innebygde muligheter for skanning av omgivelser, og du vil hele tiden få informasjon og tips gjennom draktens display. Samus kan også rulle seg sammen til en ball, som gjør det mulig å komme seg gjennom trange ganger eller rør.

Den korte introduksjonen vi så fortalte ikke så mye som spillets bakgrunnshistorie og vi fikk heller ikke sett så mye annet enn det relativt ensformige interiøret i romskipet. Likevel ble vi umiddelbart fascinert av designen, stemningen og stilen til Metroid Prime. Vi må også nevne den fantastiske grafikken og spesialeffektene.

Metroid Prime slippes i Europa 21. mars, og vi gleder oss virkelig.

Link er tilbake

Spennende vår for GameCube


Det nye Zelda-spillet har også måttet leve opp til store forventninger. Det er tross alt snakk om en klassisk og ekstremt populær serie. Det ser likevel ut at The Wind Waker er ekstremt vellykket og underholdende.

Nok en gang var det introduksjonsbrettet vi fikk sett på, og vi ble umiddelbart sjarmert av den tegnefilmaktige grafikken. Mange har uttrykt tvil om hvorvidt cel-shading var den riktige måten å fremstille Zelda-universet på – men vi synes det så ypperlig ut.

Vi fikk se helten Link få opplæring i grunnleggende kampteknikker og utforske øya han bor på. Plutselig blir Links søster kidnappet av en gigantisk fugl, og vår helt følger naturligvis etter for å komme henne til unnsetning.

Wind Waker er full av humor, sjarm og spillbarhet. Vi forstod ikke så mye av historien, da det var en japansk versjon vi fikk se. Men likevel ser det ut til at det nyeste spillet i Zelda-serien blir et verdig kapittel. Synd vi må vente helt til 3. mai for å prøve det ut.

Skummelt som alltid

Spennende vår for GameCube


Til slutt var det tid til en kort presentasjon av Resident Evil 0. Etter den flotte remaken av det originale spillet (les vår anmeldelse her), har vi gledet oss til det første RE-spillet som er laget eksklusivt for GameCube. Spillet forteller historien som skjedde før Resident Evil 1. Det hele begynner med at et S.T.A.R.S-helikopter krasjer i skogene utenfor Raccoon City (høres det kjent ut?), og vår heltinne, Rebecca Chambers, finner et forlatt tog hvis passasjerer er enten blitt slaktet eller forandret til zombier. På toget møter Rebecca en rømt fange – Billy. Til tross for visse motsetninger bestemmer de to seg for å samarbeide.

Resident Evil 0 bruker den samme grafikkmotoren som den nylige remaken av originalspillet, og det ser helt fantastisk ut. Interiørene og personene er svært detaljerte, og skumle lyseffekter sørger for den rette stemningen. Vi får vite opprinnelsen til Umbrella-selskapet, og hvor T-viruset kommer fra. Resident Evil 0 vil garantert glede alle fans av blodige grøsserspill da den kommer 7. mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer