Spennende vår for GameCube

KOMMER: I helgen slo Nintendo-importøren Unsaco på stortromma, og leide den største salen på Colosseum-kino i Oslo. Der fikk vi se de kommende stortitlene, og det var uten tvil en storslått opplevelse.

Publisert
Sist oppdatert

Nintendos lille GameCube har flere spennende titler på trappene, og flere av dem har allerede kommet i Japan og USA, til entusiastiske omtaler.

Flere hundre Nintendo-entusiaster møtte opp relativt tidlig på en kjølig lørdag for å overvære spillene, som ble vist på den største av kinoens saler. Det var altså ikke bare spillene som imponerte, men også den enorme bilde- og lydopplevelsen. Det er ikke hver dag man opplever spill under slike forhold, og spranget fra TVen i stua til en av verdens største THX-kinosaler er mildt sagt betydelig.

Unsaco fokuserte på tre spill: Metroid Prime, Zelda: The Wind Waker og Resident Evil Zero. Samtlige av disse er allerede tilgjengelige i andre verdensdeler, og alle sammen har fått topp anmeldelser. Det var altså ingen overraskelse at det er kvalitetstitler det er snakk om, og vi hadde også tittet på spillene på fjorårets E3-messe – men likevel var det svært morsomt å få dem presentert på en slik storslått måte.

Verdens beste spill?

Først ute var Metroid Prime. Dette førstepersonseventyret har fått enorm skryt i USA, og skal ha levd opp til samtlige forventninger. Vi fikk sett spillets første brett, som fungerer som en introduksjon og trening. Vi følger heltinnen Samus Aran, som ikledd en høyteknologisk rustning kjemper seg gjennom interiøret av et romskip. Til tross for førstepersonsperspektivet kan ikke Metroid Prime kalles et vanlig FPS-spill, da fokuset er først og fremst på utforsking og historie, ikke meningløs skyting. Samus er selvsagt godt bevæpnet, men hennes drakt har også innebygde muligheter for skanning av omgivelser, og du vil hele tiden få informasjon og tips gjennom draktens display. Samus kan også rulle seg sammen til en ball, som gjør det mulig å komme seg gjennom trange ganger eller rør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer