Spennende web-grafikk, helt gratis!

Flere og flere nettsteder utfører helt konkrete oppgaver for deg uten at du trenger å installere noe som helst på maskinen din. Vi har kikket på en tjeneste som kan lage avansert web-grafikk, helt gratis!

Dette er bare en ørliten smakebit på hva du kan få til med Cooltext.
Dette er bare en ørliten smakebit på hva du kan få til med Cooltext. Vis mer
Publisert

Med tjenesten Cooltext kan du med noen klikk lage avanserte grafikkeffekter for web-sidene dine. Normalt må du bruke Photoshop eller et annet bildeprogram, og det krever både tid og kunnskaper. Med Cooltext trenger du bare å skrive inn en tekst, og vips: Grafikken er klar.

Tjenester som Cooltext bærer bud om at vi bare har fått en forsmak på alle funksjonene barnebarna våre vil hente ut av Internett. Forskjellen på denne tjenesten og de mer vanlige som f.eks. DinSide, er at Cooltext utfører en helt konkret jobb for deg, akkurat som et program installert på maskinen.

Slik virker det

Prinsippet er enkelt. Du skriver inn opplysninger om tekst, farger og stil i et vanlig skjema. Disse opplysningene blir så håndtert av et grafisk program som ligger på serveren. Når grafikken er klar, får du frem en side med resultatet. Deretter kan du lagre bildet lokalt, og ta det i bruk på din egen web-side.

Cooltext er satt opp og drives av privatpersonen Bryan Livingstone. Hvis statistikken som vises er korrekt, er tjenesten blitt svært populær. Da vi laget illustrasjonen til denne artikkelen i går, rapporterte den at over 6.2 millioner logoer er laget siden august 2001!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.