Sperre mot billige brennbare DVD plater?

DVD-brennere er det siste som alle skal ha, og en av de mest populære modellene kommer fra Nec. Men den er kritisk til hva slags media den blir fôret med, og noen påstår at Nec har lagt inn en sperre.

Sperre mot billige brennbare DVD plater?
Publisert
Sist oppdatert

Siden det fremdeles er uavklart hvilket av de to formatene for brennbar DVD som vil overleve i det lange løp, er det mange som vurderer en kombi-brenner som støtter begge formater. Her har man hittil kunnet velge mellom to produsenter - Sony og Nec - og Nec er klart den billigste løsningen.De som velger den billigste brenneren vil naturlig nok også gjerne kunne bruke de billigste platene. Men her har det buttet for en del. Det viser seg at Nec-brenneren ikke godtar alle slags plater, noen blir rett og slett nektet allerede ved inngangen, og blir avvist som "illegal media".

Spesielt gjelder dette disse merkene:PrincoLeaddataProdiscBeAllBulkpaqDatawrite (1x) Datasafe (1x)

Sperre eller kvalitetssikring?

Når vi tester DVD-brennere bruker vi alltid anerkjente plater av høy kvalitet og har ikke tatt hensyn til prisleie. Dette gjør vi for å være på den sikre siden, vi regner med at det er kvalitetskontroll i alle ledd som er grunnen til at disse platene ikke selges billig.

For mange brukere er det derimot verd risikoen å bruke rimelige plater. Selv om 2 -3 av 100 plater skulle vise seg å inneholde feil, eller til og med være ubrukelige, så lønner det seg prismessig. For en hobbybruker som har mer tid enn penger til rådighet er dette et klart bedre valg totalt sett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer