Sperrefunksjoner i Vista

GUIDE: Internett er blitt en viktig del av barnas mediehverdag, og det kan by på store utfordringer for oss foreldre. Med Windows Vista er det heldigvis blitt langt enklere.

Sperrefunksjoner i Vista
Publisert
Sist oppdatert

En kollega kom tilfeldigvis over sin 6-årige sønn, som sammen med en jevnaldrende satt på PCen og søkte etter "naken dame" på nettet. I det vedkommende listet seg inn på gutterommet og fikk se de storøyde guttene, utbrøt plutselig sønnen "nææ, går det an???". At interessen er til stede på et så tidlig tidspunkt overrasker nok de færreste i samme situasjon, men med nettet er tilgjengeligheten blitt umiddelbar.

Nå finnes det definitivt søketermer som bør vekke større bekymring enn "naken dame", men den lille avsløringen illustrerer likevel at vi som har barn i den alderen har fått noen nye utfordringer knyttet til oppdragelsen, som var fullstendig fraværende for bare få år siden.

Kontrollen tilbake til foreldrene

Med Windows Vista ble begrepet Parental Control integrert i operativsystemet for første gang. Og det er nettopp kontroll det er snakk om, og i motsetning til hva mange har erfart de siste årene, er poenget at kontrollen skal tilbake til foreldrene. I den norske utgaven av operativsystemet har løsningen fått det litt mer negative navnet "Sperrefunksjoner".

På de neste sidene viser vi deg hvilke muligheter som ligger i sperrefunksjonene i Vista, og hvordan de kan hjelpe deg til å få kontroll over barnas PC-hverdag.

Slik setter du opp sperrefunksjonen

Flere Vista-guider

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer