Sperrer for pirat-oppdateringer

Fra og med 7. februar vil Microsoft kreve at norske brukere validerer Windows-lisensen sin før de får tilgang til oppdateringer. Dermed blir piratkopierte versjoner utestengt.

Publisert
Sist oppdatert

I følge den amerikanske nettsiden Cnet kommer Windows-sperren for piratkopier bare til å gjelde i tre land - og Norge er et av dem. Piratkopierte versjoner av Windows vil fortsatt kunne laste ned automatiske oppdateringer, men får ikke muligheten til å velge og vrake oppdateringer.

Fare for hele Internett

I følge vår søsterside digi.no, frykter mange for sikkerheten på Internett so helhet dersom Microsoft skulle blokkere for samtlige oppdateringer:

- Hovedproblemet er at en stopp i oppdateringer ikke lammer maskinene til piratbrukerne. De vil fortsette å bruke PC-en, men vil bli infiserte med stadig flere ondsinnede programmet, sier Snorre Fagerland, virusanalytiker for Norman, til digi.no.

Norge i "dårlig" selskap?

Oppdateringssperren er en videreføring av programmet som tidligere sørget for spesielle goder til eiere av "ekte" Windows-installasjoner. For eksempel Windows AntiSpyware, og Microsoft Photo Story har kun vært tilgjengelig på denne måten.

De andre landene i programmet er Kina og Tsjekkia, og det er ventet at programmet vil bli utvidet etter hvert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.