Sperrer for pirat-oppdateringer

Fra og med 7. februar vil Microsoft kreve at norske brukere validerer Windows-lisensen sin før de får tilgang til oppdateringer. Dermed blir piratkopierte versjoner utestengt.

Publisert
Sist oppdatert

I følge den amerikanske nettsiden Cnet kommer Windows-sperren for piratkopier bare til å gjelde i tre land - og Norge er et av dem. Piratkopierte versjoner av Windows vil fortsatt kunne laste ned automatiske oppdateringer, men får ikke muligheten til å velge og vrake oppdateringer.

Fare for hele Internett

I følge vår søsterside digi.no, frykter mange for sikkerheten på Internett so helhet dersom Microsoft skulle blokkere for samtlige oppdateringer:

- Hovedproblemet er at en stopp i oppdateringer ikke lammer maskinene til piratbrukerne. De vil fortsette å bruke PC-en, men vil bli infiserte med stadig flere ondsinnede programmet, sier Snorre Fagerland, virusanalytiker for Norman, til digi.no.

Norge i "dårlig" selskap?

Oppdateringssperren er en videreføring av programmet som tidligere sørget for spesielle goder til eiere av "ekte" Windows-installasjoner. For eksempel Windows AntiSpyware, og Microsoft Photo Story har kun vært tilgjengelig på denne måten.

De andre landene i programmet er Kina og Tsjekkia, og det er ventet at programmet vil bli utvidet etter hvert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer