Spesialtilpasninger - lyd, video og undertekster

Først litt om filtypene du har å velge mellom i Handbrake.

Publisert
Sist oppdatert

Siste versjon av Handbrake støtter kopiering/ripping av DVD til formatene H.264 og MPEG4. Det betyr at hele DVD-filmen kan kopieres til én fil, og denne får filetternavn .MP4, .M4V eller MKV. De to første kan spilles av i en rekke mediespillere (både lommedingser, mobiltelefoner og nyeste Windows Media Player), og ofte helt uten videre.

MKV-støtten er fortsatt litt mer begrenset, men på full fart inn. I Windows, Linux og MacOS er det uansett MKV-avspilling enkelt, takket være gratisløsninger som VLC og mediesenteret XBMC.

Vårt valg falt på H.264 og MKV, først og fremst på grunn av den meget gode kvaliteten som er mulig takket være H.264-formatet, og fleksibiliteten til MKV (Matroska)-konteineren:

* Videofilene kan ha flere lydspor* Videofilene kan ha flere undertekster* Videofilene støtter kapitler som på originalen.

Siden Charlie og Sjokoladefabrikken-DVDen både har engelsk og norsk lydspor, var MKV-formatet perfekt til formålet!

Den siste finpussen, først: Video

Etter å ha valgt MKV-format tok vi en titt på skillearkene nederst i hovedbildet. Oppløsning var allerede valgt for oss, og den er omtrent som på originalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.