Spider-Man: The Movie

Spider-Man er sommerens største blockbuster på kino, og det er bare naturlig at det lanseres et spill samtidig med filmen.

Publisert
Sist oppdatert

Spider-Man hadde norsk premiere i går, til strålende kritiker. Tidligere i sommer gikk den rett på første plass i USA, og ble kåret til sommerens absolutte høydepunkt. Det er da ikke rart at Activision, som sitter på Marvel-lisensen, lanserte et spill for samtlige plattformer som baserer seg på filmen. Vi hadde noen tvil – spill som baseres på kjente blockbustere er som regel bare skygger av filmene, kjapt utviklet for å tjene noen ekstra kroner. De tidligere Spider-Man-spillene har heller ikke vært av høyeste kvalitet.

Bedre enn fryktet

Det viser seg imidlertid at Activisions utviklere har tatt seg tid til å designe et spill som er mer enn bare en billig kopi av filmen. Selv om vi dessverre ikke har rukket å se filmen enda, forstår vi at spillet følger filmens historie, men legger til flere nye elementer. I filmen slåss Spidey mot sin nemesis, Green Goblin. Det gjør han i spillet også, men underveis møter han også flere av andre fiender fra tegneseriene: The Shocker, Vulture og Scorpion. I tillegg får du jult opp en god del simple banditter.

Spider-Man: The Movie

Brettene i spillet er svært varierte. De foregår både innendørs, der fokuset er på nærkamp og noen ganske enkle gåter, samt utendørs, der du virkelig får vist frem dine evner til å svinge deg rundt mellom New Yorks-skyskrapere. Du har svært mange kontroll-muligheter: ditt edderkoppspinn kan brukes til å bevege deg rundt med, skyte ned flyvende roboter, fange motstandere, lage en beskyttende kuppel, og med én dediktert knapp kan du øyeblikkelig forflytte deg til motsatt side av rommet eller til taket.

Vår venn Spider-Man har også flere kampsport-bevegelser på lager, og kan sparke og slå fra seg. Du vil i løpet av spillet låse opp flere kombinasjoner av slag og spark, og også her er det stor fleksibilitet.

I tillegg til at bevegelsesmulighetene er enorme, siden du kan klatre i vegger og tak, kan du også plukke opp gjenstander og kaste dem på fiender, eller slå eller sparke til gjenstander slik at de flyr bortover.

Kontrollsystemet tar litt tid å bli vant til, men resultatet er noe av det mest fleksible vi har sett på lenge. Det er rett og slett så mange måter å bevege seg på i spillet at det nesten blir litt overveldende. Det er opp til deg om du vil satse på nærkamp, eller prøve å snike deg rundt uten å vekke mistanke. Og det å fly rundt mellom skyskrapere er bare vanvittig gøy.

Historie og spillbarhet

Spider-Man: The Movie

I løpet av spillet følger du Spider-Man fra begynnelsen av hans karriere og frem til den siste kampen mot Green Goblin. Det er en god del brett i spillet, og de er meget varierte. Du vil måtte ta i bruk dine snikeferdigheter i noen av dem, andre består av intense kamper over og i mellom byens høyeste skyskrapere. Variasjonen brettene i mellom er det som holder deg gående, da selve innholdet i brettene ofte er ganske lineært og lite overraskende.

Alt i alt flyter spillet temmelig bra, og vi har det moro. Det største problemet er kameravinklene, som ofte er svært upraktiske. Spesielt innendørs er det vanskelig å følge med på helten vår, og vi var hele tiden nødt til å justere kameraet manuelt for å få den optimale vinkelen.

En stor fordel er at spillet inneholder mange hemmeligheter du kan låse opp, blant annet flere morsomme, hemmelige karakterer. Så selv om Spider-Man er et ganske kort spill, er hemmelighetene en god grunn til å spille det flere ganger.

Teknisk godkjent

Grafikken i spillet er ikke den mest spektakulære vi har sett, men gjør jobben sin. Spesielt utendørs er de massive skyskraperne imponerende, men forårsaker også noe hakking en gang i blant. Det hele er fargerikt og gjenskaper filmens visuelle stil.

Spider-Man: The Movie

Utviklerne gjorde en god jobb med stemmene til karakterene, og både Tobey Maguire og Willem Dafoe spilte inn replikker spesielt for spillet. I tillegg dukker Evil Dead-helten Bruce Campbell opp som stemmen til din instruktør i treningsbrettene.

Konklusjon

Spider-Man er et solid lite action-spill. Noe kort, tilvenningskrevende og med ustabilt kamera, men likevel god underholdning. Det er uansett et av de beste filmbaserte spillene vi har sett på lenge. Nå gleder vi oss bare til å endelig få sett filmen!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer