Spider-Man: The Movie

Spider-Man er sommerens største blockbuster på kino, og det er bare naturlig at det lanseres et spill samtidig med filmen.

Publisert
Sist oppdatert

Spider-Man hadde norsk premiere i går, til strålende kritiker. Tidligere i sommer gikk den rett på første plass i USA, og ble kåret til sommerens absolutte høydepunkt. Det er da ikke rart at Activision, som sitter på Marvel-lisensen, lanserte et spill for samtlige plattformer som baserer seg på filmen. Vi hadde noen tvil – spill som baseres på kjente blockbustere er som regel bare skygger av filmene, kjapt utviklet for å tjene noen ekstra kroner. De tidligere Spider-Man-spillene har heller ikke vært av høyeste kvalitet.

Bedre enn fryktet

Det viser seg imidlertid at Activisions utviklere har tatt seg tid til å designe et spill som er mer enn bare en billig kopi av filmen. Selv om vi dessverre ikke har rukket å se filmen enda, forstår vi at spillet følger filmens historie, men legger til flere nye elementer. I filmen slåss Spidey mot sin nemesis, Green Goblin. Det gjør han i spillet også, men underveis møter han også flere av andre fiender fra tegneseriene: The Shocker, Vulture og Scorpion. I tillegg får du jult opp en god del simple banditter.

Brettene i spillet er svært varierte. De foregår både innendørs, der fokuset er på nærkamp og noen ganske enkle gåter, samt utendørs, der du virkelig får vist frem dine evner til å svinge deg rundt mellom New Yorks-skyskrapere. Du har svært mange kontroll-muligheter: ditt edderkoppspinn kan brukes til å bevege deg rundt med, skyte ned flyvende roboter, fange motstandere, lage en beskyttende kuppel, og med én dediktert knapp kan du øyeblikkelig forflytte deg til motsatt side av rommet eller til taket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer