Spill av AVCHD på Mac

Lei av å vente på at iMovie eller FinalCut skal prosessere AVCHD?

Spill av AVCHD på Mac
Publisert
Sist oppdatert

I mange år har Mac vært den foretrukne platformen for medieproduksjon, av mange forskjellige grunner. De siste årene har Apple selv sørget for å holde forspranget ved å tilby gratis programmer for lyd, bilder og video i iLife-pakken. I tillegg har de kjøpt opp og viderutviklet profesjonelle programmer for bilder, video og musikk med Aperture, Final Cut og Logic.

Men hva skjer når den glade amatør - eller profesjonelle for den saks skyld - kommer til en Mac med sitt HD-kamera eller minnekort med ferske opptak i AVCHD-format?

Nedtur

Ikke kan de spilles av direkte for å sjekke hvordan opptakene ser ut. Filformatet er ukjent for QuickTime, som tar seg av mesteparten av lyd og bilde på Mac.

Men hva med redigering?

Joda, både i iMovie og begge utgavene av Final Cut kan du redigere AVCHD.

Men du må importere filene og la programmet konvertere dem til et mellomformat som programmet kan bruke til å vise og redigere opptakene.

Og det tar tid, hvor lang tid avhenger av hvor kraftig Mac du har. Det kan ta nesten like lang tid som opptakene varer, da er vi tilbake på tape-stadiet med overføring i sanntid via FireWire.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer